Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost demis

Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost demis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Decizie

Managerul Spitalului Județean de Urgență "Mavromati" Botoșani, unde Alexandra, o tânără de 25 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Județean, care are în administrare unitatea medicală. "Eliberarea din funcție a lui Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei", se arată în comunicatul instituției.

În acest context, Doina Fedorovici, președintele CJ Botoșani, reiterează solicitarea de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care "au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism".

"Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple! Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. Nu mai există loc de întors", spune Fedorovici.

Citit 690 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.