La Spitalul TBC - Echipamente pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești

La Spitalul TBC - Echipamente pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Spitalul TBC din Galați a fost dotat cu zeci de echipamente moderne pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, în cadrul unui program mai amplu, în valoare de 36 milioane de lei, menit să reducă transmiterea infecțiilor intraspitalicești în unitățile medicale gălățene, informează Consiliul Județean Galați.

”74 de echipamente de ultimă generație, în valoare de peste un milion de lei, au ajuns la Spitalul TBC din Galați și vor fi folosite pentru a reduce infecțiile intraspitalicești, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Unele dispozitive folosesc inclusiv realitatea augmentată pentru a instrui personalul în ceea ce privește igiena mâinilor, softul fiind calibrat după cele mai noi norme ale Organizației Mondiale a Sănătății. Au fost achiziționate echipamente de sterilizare, dezinfecție, decontaminare, analiză și verificare a igienei”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Printre echipamentele cu care Spitalul TBC a fost dotat se numără un analizor microbiologie cu inoculator automat pentru identificarea și testarea sensibilității la substanțe microbiene, un dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV continuă, lămpi de dezinfecție cu lumină ultravioletă, sisteme automate de nebulizare pentru dezinfecția suprafețelor, biocolector pentru prelevarea de probe microbiologice din aer, sisteme profesionale de control al igienei și verificarea  curățeniei.

Toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați (Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci) vor fi dotate cu astfel de echipamente.

Citit 4001 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.