Roboți pentru dezinfectarea saloanelor și sălilor de operație de la Spitalul Judeţean

Roboți pentru dezinfectarea saloanelor și sălilor de operație de la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” din Galați va beneficia de un sistem automatizat unic în Moldova pentru dezinfecția saloanelor și a sălilor de operații, informează Consiliul Județean Galați.

”De la trei ore la doar șapte minute. Atât durează de astăzi igienizarea unei săli de operație cu ajutorul unuia dintre cei mai performanți roboți de dezinfecție din lume. Adică mai repede și mai bine, sala de operație putând fi folosită în condiții de siguranță în doar câteva minute. Iar 22 de astfel de roboți au fost aduși astăzi (luni - n.r.) la Spitalul Județean.

Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile și alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul și bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon și este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezența persoanelor în raza de acțiune, pentru a evita orice expunere greșită.

Roboții cu ultraviolete vor fi folosiți pentru dezinfecția zonelor vitale ale spitalului - blocul operator și blocul de nașteri, precum și secția de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puțin de 10 minute, față de 4-5 ore cu vechile dispozitive", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că noii roboți fac parte din cele peste 300 de echipamente de dezinfecție, decontaminare și sterilizare cu care a fost dotat Spitalul Județean.

Investițiile fac parte dintr-un proiect mai amplu cu fonduri europene derulat de Consiliul Județean Galați, în valoare totală de 36 milioane de lei, care privește dotarea cu echipamente moderne a tuturor spitalelor din subordinea instituției - Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci.

Citit 4159 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 15:57

1 comentariu

  • postat de dan
    Joi, 29 Februarie 2024 09:44
    81.12.176.***
    la ce bun?? Intri pe picioare si iesi in sicriu. Cam asta e mersu la sf spital.
    Vedeti sectia de hematologie, urologie..dezastru,conditii inumane
    poate se gasesc si pt inlocuirea asistentelor..ca bine ar fi
    2
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.