Un nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul din Târgu Bujor (FOTO)

Un nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul din Târgu Bujor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

La Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor a fost inaugurat miercuri, 3 aprilie, noul corp medical în care va funcționa Ambulatoriul de specialitate al spitalului. În total, este vorba de o investiție de aproape 14 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro – n.r.), realizată de Consiliul Județean (CJ) Galați, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Inaugurarea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul din Târgu Bujor vine la doar o săptămână după ce, la aceeași unitate medicală, a fost inaugurat noul corp medical în care vor funcționa Maternitatea și secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Chirurgie.

Aceste investiții fac parte dintr-un plan mai amplu de modernizare și dotare cu echipamente a Spitalului din Târgu Bujor, în valoare de 30 milioane de lei (echivalentul a aproape şase milioane de euro – n.r.). 

”Toate secțiile și circuitele medicale de la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor au fost modernizate, iar astăzi ne aflăm la Ambulatoriul de specialitate, o clădire nouă, construită de la zero, și dotată cu toate echipamentele medicale necesare. Din valoarea totală a investiției, de 14 milioane de lei, aproape 11 milioane de lei au fost asigurate din fonduri europene, printr-un proiect depus de CJ Galați pe Programul Operațional Regional, iar diferența, de aproximativ trei milioane de lei, care cuprinde în cea mai mare parte cheltuielile neeligibile, a fost asigurată din bugetul propriu al CJ Galați. Astăzi, avem aici o unitate medicală modernă, care se adresează nu doar locuitorilor din Târgu Bujor, ci și locuitorilor din localitățile limitrofe, fiind vorba de aproximativ 60.000 de beneficiari”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Noul Ambulatoriu de la Spitalul din Târgu Bujor are o suprafață de peste 800 mp, iar din punct de vedere tehnic este la cele mai înalte standarde (sistem de utilități performant, pompă de căldură, izolație cu plăci de fibrociment, panouri solare etc.) și va cuprinde deopotrivă cabinetele pentru consultațiile medicale, dar și laboratoarele spitalului.

Ambulatoriul de specialitate are o mare importanță în funcționarea spitalului, aici fiind ”prima linie” în care pacienții vor veni pentru a fi consultați de medici și pentru a se stabili dacă este necesară o eventuală internare. De asemenea, aici se vor acorda consultații medicale - Chirurgie generală, ORL, Medicină Internă, Pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie - și se vor administra tratamentele, în funcție de necesitățile pacienților.

”Obiectivul avut în vedere în cadrul acestui proiect alături de echipa de la CJ Galați a fost de a avea cele mai bune condiții în Ambulatoriu, rezultate de laborator și diagnostice cât mai rapide și cu o acuratețe cât mai mare. În acest sens, nu doar că avem o clădire nouă, dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, dar unele dintre aceste echipamente sunt o premieră pentru spitalul nostru. Vorbim, de exemplu, de echipamente de imagistică avansată sau de analizoare automate de microbiologie, hematologie, imunologie – echipamente care ne vor fi de mare ajutor pentru a crește calitatea serviciilor medicale oferite de spitalul nostru”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, Victoria Gheonea.

Numărul pacienților care apelează la serviciile Spitalului din Târgu Bujor este tot mai mare, semn că gălățenii din partea de nord a județului apreciază transformarea de anvergură prin care a trecut unitatea medicală. De asemenea, dacă în urmă cu câțiva ani spitalul avea șase medici, în prezent numărul acestora a ajuns la 12, fiind și alte cadre interesate să vină la acest spital. La aceasta au contribuit noile condiții de lucru, dar și o serie de facilități puse la dispoziție de CJ Galați: transport gratuit Galați – Târgu Bujor, facilități la decontarea chiriei sau a navetei, precum și o serie de sporuri la salariul cadrelor medicale.

Următorul obiectiv de investiții la Spitalul din Târgu Bujor va fi realizarea unei noi unități pentru primiri urgențe, care se află în prezent în faza studiilor tehnice, urmând să fie, de asemenea, realizat printr-un proiect cu fonduri europene.

Citit 4841 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 23:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro