Un nou pavilion medical la Spitalul de Boli Infecțioase

Un nou pavilion medical la Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasă Parascheva” Galați va fi construit un nou pavilion medical, o investiție în acest sens fiind aprobată în ultima ședință a Consiliului Județean (CJ) Galați

Investiția, în valoare de 75 de milioane de euro (aproximativ 15 milioane de euro – n.r.), va fi asigurată în cadrul unui proiect depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Mihail Cantacuzino”.

„Vom demola vechea clădire în care funcționează secția de Boli Infecțioase II (Pavilionul B), iar în locul ei vom construi o clădire modernă, cu patru etaje și o suprafață desfășurată de peste 5.000 de mp.

Noile saloane vor fi mai spațioase, cu două, trei sau patru paturi, și, foarte important pentru pacienți, vor avea grup sanitar propriu. În plus, noua clădire a spitalului va avea și 30 de rezerve cu câte un singur pat pentru pacienții cu patologii puternic infecțioase. Mai mult, conform celor mai noi standarde sanitare, fiecare rezervă va avea un spațiu separat pentru dezinfectarea personalului medical. De asemenea, în noul corp de clădire va fi amenajată, pentru prima oară în istoria acestui spital, și o secție de terapie intensivă. Practic, după finalizarea lucrărilor, având în vedere și pavilionul nou construit acum patru ani, primul de altfel de când funcționează acest spital, Galațiul va avea o unitate medicală de top, care va oferi pacienților condiții bune de tratament”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Noul corp al spitalului este deja aprobat pe lista obiectivelor care vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Mihail Cantacuzino”. Urmează realizarea documentației tehnice pentru construirea noii clădiri, precizează CJ Galați.

Citit 3455 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2024 03:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro