De ce e bine să mâncăm lobodă cât mai des

De ce e bine să mâncăm lobodă cât mai des
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Proteinele, mineralele și vitaminele din lobodă pot contribui la reglarea hormonală și la formarea de reacții enzimatice, atât de esențiale pentru menținerea funcționarii organismului.

Nivelurile ridicate de fier și calciu stimulează crearea de celule roșii în sânge, circulația și oxigenarea țesuturilor, dar și a sistemelor de organe. Consumul regulat de lobodă poate crește eficiența metabolică generală a corpului.

Ca și alte legume cu frunze, loboda este, de asemenea, bogată în fibre dietetice, esențiale pentru sănătatea digestivă. Fibrele contribuie la peristaltismul intestinal, asigurând trecerea lină a bolului alimentar prin acesta.

De asemenea, consumul de loboda ajuta la producerea de suc biliar, care favorizează digestia alimentelor și a fibrelor, proces esențial pentru eliminarea toxinelor din organism. Loboda poate preveni dezvoltarea diverselor tipuri de afecțiuni ale sistemului digestiv, cum ar fi cancerul de colon, constipația sau balonarea.

Citit 4270 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2025 22:03

1 comentariu

  • postat de GS
    Marți, 25 Martie 2025 02:47
    86.124.202.***
    Pai si cum o mancam? Stim ca se foloseste la ciorbe
    5
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.