Descoperă cele 15 beneficii pe care ORGASMUL le are asupra sănătăţii!

Descoperă cele 15 beneficii pe care ORGASMUL le are asupra sănătăţii!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În mijlocul verii, activitatea sexuală creşte. Sau cel puţin aşa spun specialiştii. Sexul nu este doar o activitate recreativă sau un fel de a demonstra sentimentele. Atunci când totul culminează cu un orgasm, organismul primeşte o doză de sănătate. Iată care sunt cele mai mari beneficii ale orgasmului, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

1. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în zona pelviană. Ceea ce înseamnă că sângele va transporta mai uşor nutrienţi, atât de necesari pentru sănătatea ţesuturilor.

2. Reglează menstruaţia. Femeile care au orgasm cel puţin o dată pe săptămână au menstruaţia mai regulată decât femeile celibatare sau cu o activitate sexuală mai scăzută.

3. Acţionează ca un masaj limfatic. Orgasmul ajută la procesul natural de detoxifiere a organismului, îmbunătăţeşte digestia şi ajută la prevenirea cancerului.

4. Poate creşte fertilitatea. Un orgasm serios îţi energizează hipotalamusul. El este acel motoraş central din creier care reglează apetitul, temperatura corpului şi emoţiile. Mai mult de atât, hipotalamusul este responsabil şi cu glanda pituitară, cea care controlează ovulaţia.

5. Menţine un nivel sănătos al estrogenului. Astfel, ţesuturile vaginului rămân suple şi femeia este protejată împotriva osteoporozei sau a bolilor de inimă.

6. Relaxează. La orgasm, nivelul de endorfine creşte şi scade nivelul de cortizon, cel care este responsabil cu inducerea stresului.

7. Dehidroepiandrosteron! Sau mai scurt DHEA. La orgasm, creşte nivelul acestui hormon. Astfel, este îmbunătăţită funcţionarea creierului şi se echilibrează sistemul imunitar. De asemenea, duce la o vindecare mai rapida a ţesuturilor şi la o strălucire frumoasă a pielii.

8. Întinerirea. Studiile cercetătorilor au arătat cel puţin trei partide de sex pe săptămâna ne pot întineri cu 10 ani!

9. Orgasmul ajută la întărirea sistemului imunitar şi îmbunătăţeste cu 20 la sută activitatea anticorpilor.

10. Este un antinevralgic excelent. Orgasmul are efecte mai rapide decât aspirina sau paracetamolul în cazul durerilor de cap.

11. Contribuie la succesul pe plan social. În timpul orgasmului, este stimulată producţia de oxitocină. Hormonul este responsabil cu reducerea temerilor şi creşterea încrederii în sine.

12. Combate insomnia. Un orgasm este cea mai sigură modalitate pentru a elimina stresul zilnic şi pentru a îndepărta gândul de la problemele care ne ţin toată noaptea cu ochii pe tavan.

13. Lucrează muşchii. La orgasm, sunt solicitaţi muşchii din zona pelviană. Aceştia devin mai flexibili şi mai rezistenţi, facilitând naşterea.

14. Îmbunătăţeşte starea de spirit. Prin secretarea anumitor hormoni menţionaţi mai sus, orgasmul ţine depresia la distanţă.

15. Te apropie mai mult de partenerul tău. Atunci când viaţa sexuală este satisfăcătoare şi încununată cu orgasme de ambele părţi, relaţia dintre cei doi parteneri devine mult mai strânsă.

Pont pentru plăcerea de la A la Z: Sexul tantric

Sexul tantric face parte din practicile spirituale indiene străvechi. Acesta atribuie orgasmului valori diferite faţă de cele ale sexualităţii actuale. Practicanţii sexului tantric nu urmăresc atingerea orgasmului, ci menţinerea pe o perioadă cât mai lungă într-o stare de pre-orgasm sau pre-ejaculare. Avocaţii sexului tantric, cum ar fi Rajneesh, susţin că aceste stări fac ca sentimentele orgasmice să se extindă apoi la toate experienţele conştiente ale individului. Alţi susţinători ai sexului tantric şi neotantric consideră că în cultura occidentală individul se concentrează prea mult spre atingerea orgasmului climactic, ceea ce reduce capacitatea acestuia de a resimţi plăcerea în timpul întregii experienţe sexuale. Astfel, prin eliminarea plăcerii, este eliminată şi posibilitatea de a stabili legături emoţionale puternice între parteneri. Aceste practici nu trebuie confundate cu tantra buddistă (Vajrayana).

Citit 20797 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.