Peste 11.000 de CARDURI DE SĂNĂTATE nu sunt încă în posesia gălățenilor

Peste 11.000 de CARDURI DE SĂNĂTATE nu sunt încă în posesia gălățenilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 septembrie 2015. Cu toate acestea, peste 11.000 de gălăţeni nu au venit încă să-şi ridice documentul de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, potrivit preşedintelui instituţiei, Mihaela Docan.

Cardurile cu pricina le aparţin gălăţenilor asiguraţi care nu au fost găsiţi la adresa de domiciliu de către Poşta Română, în momentul în care cardurile au fost distribuite.

Cei care nu au primit încă la domiciliu cardul de sănătate pot verifica online dacă documentul a fost sau nu emis pe numele lor. Pentru aceasta trebuie să acceseze pagina de internet http://www.casan.ro/casgl/page/verificare-asigurat.html, unde vor introduce codul numeric personal, precum şi un cod de verificare (CID) afişat pe ecran. Site-ul va genera mai multe informaţii, printre care şi dacă persoana are card de sănătate emis. În cazul în care acest document a fost tipărit, dar nu l-aţi primit, vă puteţi adresa CJAS (strada Mihai Bravu nr. 48 - n.r.), pentru ridicarea lui.

Pe de altă parte, sute de carduri de sănătate au fost pierdute

931 de carduri naţionale de sănătate duplicat au fost tipărite şi distribuite, de la începutul anului, în judeţul Galaţi. Este vorba despre carduri tipărite pentru a doua oară, după ce primul card a fost pierdut sau distrus. Într-o asemenea situaţie, asiguratul trebuie să plătească o sumă de 15,5 lei, în cazul în care documentul trebuie înlocuit din vina sa. Atunci când cardul trebuie înlocuit din cauza unei defecţiuni tehnice, asiguratul nu trebuie să plătească nimic.

Citit 1464 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.