Ce efecte ADVERSE au cele mai comune MEDICAMENTE

Ce efecte ADVERSE au cele mai comune MEDICAMENTE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Luăm frecvent antiinflamatoare, cum este aspirina, antibiotice, analgezice şi le considerăm prietenii buni la nevoie. Dar câţi dintre noi citim cu atenţie rubrica în care sunt enumerate reacţiile adverse date de fiecare medicament în parte? Fie că apelezi la calmante, la pastile cu efect antiinflamator sau la medicamentele care combat infecţiile bacteriene, este important să nu abuzezi de ele. Pe lângă efectele negative serioase pe care le dau substanţele conţinute de pastile, sunt şi unele ingrediente care se manifestă chiar amuzant. Iată care sunt reacţiile adverse pentru principalele grupe de medicamente, observate în cadrul studiilor ştiinţifice.

Paracetamolul

Îl luăm la primul semn de răceală, dar nu ştim că paracetamolul are şi un efect calmant destul de eficient. În plus, paracetamolul, fie el sinus sau simplu, poate avea şi alte consecinţe asupra organismului, de fapt a psihicului: diminuează spaima şi emoţiile. În acelaşi timp însă paracetamolul nu trebuie asociat cu alcoolul, din cauza efectelor deosebit de toxice pe care această combinaţie le are asupra ficatului.

Aspirina

Data viitoare când iei o aspirină, aşteaptă-te să simţi o stare de euforie. Aşa spun oamenii de ştiinţă care au studiat efectele aspirinei. Din experimente a reieşit că aspirina induce o stare asemănătoare cu beţia, mai ales când este administrată după sau înainte să mănânci o salată de legume ori bei sucuri acidulate.

Distonocalmul

Acest medicament favorizează apariţia indigestiilor, în special în situaţia când este combinat cu dulciuri sau produse bogate în grăsimi.

Antinevralgicul

Poate nu ştiai asta despre antinevralgic, dar acest medicament conţine cofeină. De aceea, de fiecare dată când iei un antinevralgic, ia în calcul că nu vei mai dormi aşa de bine, pentru că favorizează insomniile.

Citit 3615 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Martie 2016 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.