Ce indică durerile de oase și crampele musculare

Ce indică durerile de oase și crampele musculare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toată lumea ştie că oasele şi dinţii au nevoie de calciu pentru a se forma şi menţine. Însă acest mineral se găseşte şi în sânge, neuroni şi ţesuturi. Când acesta nu este suficient în corp, apar dereglări, care se manifestă nu doar în ceea ce priveşte dantura şi oasele. Studiile arată că mai mult de 70 la sută din sistemul osos este format din calciu, deci eventualele carenţe ar putea afecta serios structura oaselor. Din păcate, o cantitate insuficientă de calciu se manifestă grav şi la nivelul sistemului nervos, afectând, în acelaşi timp, dezvoltarea celulelor corpului.

Mai mult, acest mineral esenţial pentru sănătate aduce beneficii şi în coagularea sângelui, ajută la reglarea bătăilor inimii şi poate relaxa muşchii încordaţi. Având asemenea efecte pozitive asupra corpului, e clar că deficitele de calciu produc dezechilibre şi boli severe, cum sunt osteoporoza şi dezvoltarea unor afecţiuni cardiovasculare serioase.

Crampe musculare

De obicei, crampele musculare apar după efort fizic solicitant şi în urma unui deficit de potasiu. Însă crampele pot apărea şi din cauza lipsei de calciu în organism. Simţiţi durere în zona braţelor, coapselor şi a extremităţilor? Luaţi în calcul că s-ar putea să aveţi nevoie de o cantitate mai mare din acest mineral, potrivit site-ul clickpentrufemei.ro.

Dureri articulare şi de oase

Când apar dureri de articulaţii şi de oase, pe termen lung, cel mai adesea este vorba despre prezenţa unor boli cronice, precum este artrita. Dacă durerile sunt temporare şi se calmează când mâncaţi o perioadă produse lactate, ouă şi brânzeturi, e clar că durerile au apărut din cauza unei cantităţi insuficiente de calciu.

Tulburările de somn

Deficitul de calciu este responsabil şi pentru apariţia tulburărilor cronice de somn. Insomnia ori orele puţine de odihnă, cauzate de trezirile frecvente în timpul nopţii, pot indica faptul că organismul are nevoie de mai mult calciu.

Problemele dentare

Cum dinţii şi oasele sunt preponderent formate din calciu, insuficienţa acestui mineral în corp afectează direct sănătatea dinţilor. Astfel, pot apărea cariile, infecţiile dentare, sensibilitatea dentară şi îngălbenirea dinţilor.

Apariţia eczemelor şi exfolierea unghiilor

Cum calciul are un rol important în regenerarea celulelor, lipsa acestui mineral poate cauza şi probleme ale unghiilor şi pielii. Prin urmare, când în corp nu este suficient calciu, unghiile încep să se exfolieze, sunt mai fragile şi pielea se usucă, fapt ce favorizează dezvoltarea eczemelor şi a dermatitelor.

Citit 19978 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.