Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Femeile care mănâncă mulţi cartofi înainte să rămână însărcinate pot dezvolta diabet în timpul gravidităţii, susţine un studiu publicat recent într-un jurnal medical britanic.

Diabetul de sarcină (gestaţional) apare la femeile gravide spre sfârşitul celui de-al doilea trimestru de sarcină şi trebuie ţinut sub monitorizare şi tratat, deoarece comportă un risc atât pentru mamă, cât şi pentru copil. 

După luarea în considerare a altor factori de risc pentru această boală, cum ar fi vârsta, activitatea fizică şi obezitatea, echipa de cercetători condusă de Zhang Cuilin a constatat că femeile care consumă mulţi cartofi (peste 5 porţii pe săptămână) prezintă un risc cu 50 la sută mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii decât cele care consumă mai puţin de o porţie de cartofi pe săptămână.

Citit 1853 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Octombrie 2016 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.