A scăzut numărul virozelor respiratorii

A scăzut numărul virozelor respiratorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a continuat monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor şi a constatat o scădere a numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"În săptămâna de raportare 24-30 octombrie, am avut 2.385 de cazuri de infecţii respiratorii, în 68 de situaţii fiind necesară internarea pacienţilor. Numărul cazurilor a scăzut faţă de săptămâna precedentă, când au fost 2.432 de viroze", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor DSP, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5 - 14 ani, unde s-au înregistrat 793 de cazuri, faţă de 772 în săptămâna precedentă. „Grupa de vârstă cea mai afectată în ceea ce priveşte internările a fost cea a copiilor cu vârste între doi şi patru ani, unde s-au înregistrat 26 de internări”, a completat Liliana Iordăchescu.

Şi numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu pneumonie a scăzut. "De asemenea, în perioada menţionată, au fost diagnosticate cu pneumonie 284 de persoane, faţă de 288 săptămâna precedentă, dintre care 92 au fost spitalizate. Aici, cea mai afectată categorie de vârstă este cea a pacienţilor de doi - patru ani, unde s-au înregistrat 78 de cazuri", a completat purtătorul de cuvânt al DSP.

Medicii le recomandă gălăţenilor să respecte regulile de igienă şi să se ferească, pe cât posibil, de spaţiile aglomerate neaerisite.

Citit 1333 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.