80 la sută dintre spitalele româneşti ar trebui închise

80 la sută dintre spitalele româneşti ar trebui închise
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La începutul mandatului, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara că aproape 80 la sută dintre spitalele din România ar trebui să fie închise, dacă s-ar aplica toate regulile, afirmaţie pe care oficialul o susţine şi în momentul de faţă. "Nu avem bani pentru a clădi toate spitalele de care ţara are nevoie. Avem un studiu pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare, cel mai probabil, al stării infrastructurii naţionale de sănătate. Circa 30 la sută dintre spitalele naţionale din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II. Deci, avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate, iar, în opinia noastră, fondurile pot veni foarte bine şi din sectorul privat, eficienţa pe care o poate aduce acesta fiind esenţială", a precizat ministrul.

Lucrurile esenţiale pentru investiţii sunt reprezentate de maparea serviciilor de sănătate din România şi pregătirea proiectului, a mai declarat Voiculescu, pregătirea proiectului implicând stabilirea locului unde vor fi făcute proiectele şi realizarea studiilor de fezabilitate.

"Aceste lucruri le facem pentru cele trei spitale regionale pe care le avem înscrise în acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană. Avem selectate două terenuri, la Cluj şi la Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apărării Naţionale. De asemenea, un al treilea, la Iaşi, va fi stabilit foarte curând, strict pe criterii tehnice", a explicat Vlad Voiculescu.        

Citit 1929 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.