Cum se prepară HIDROMELUL, băutura care te întinereşte
Foto: Sursa foto: Internet

Cum se prepară HIDROMELUL, băutura care te întinereşte
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Hidromelul, băutura pe baza de miere de albine, se prepară încă din antichitate, fiind cunoscut ca unul dintre cele mai vechi remedii cu efect de reîntinerire.

Unii cercetători susţin că această băutura slab alcoolizată şi-ar avea originea în Babilon. La vremea aceea, cu peste 4.000 de ani în urmă, se ştia ca licoarea grăbeşte vindecarea rănilor, ajută la redobândirea poftei de mâncare şi a poftei de viaţă, fiind şi un remediu contra sterilităţii.

Alţi cercetători au concluzionat ca hidromelul şi-ar avea originea în India, fiind mai vechi de 6.000 de ani. În zilele noastre, cercetările arată ca hidromelul este un adevărat cocteil de vitamine, enzime şi hormoni naturali, care au ca efect o acţiune de reîntinerire certă, aceasta datorându-se compoziţiei deosebit de bogate a mierii.

Mierea de albine conţine apă biologică şi peste 400 de substanţe necesare pentru a trăi. O linguriţa de miere conţine zaharuri, vitamine, minerale, enzime, substanţe care îi conferă o uriaşă valoare terapeutică. Cele mai importante vitamine pe care le conţine mierea sunt cele din complexul B şi, în cantităţi ceva mai mici, vitaminele C, A, D şi K. De asemenea, în miere se regăsesc numeroase minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom şi iod.

Cum se prepară

Hidromelul se poate prepara simplu, şi acasă, respectând cantităţile şi timpul de macerare. Într-o sticlă sau un borcan de un litru se pun opt linguri de miere de albine poliflora lichidă şi o jumătate de linguriţă de polen de albine peste care se toarnă apă plată sau apă de izvor. Vasul se închide ermetic şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de două zile, agitându-se de trei, patru ori pe zi.

Se beau două, trei pahare pe zi, de preferinţă pe stomacul gol. Hidromelul este o băutură cunoscută mai ales pentru calităţile sale afrodiziace, dar şi pentru gustul şi aroma, extrem de plăcute. Stimulează circulaţia sanguina, normalizează activitatea hormonală şi are efect energizant.

Hidromelul se recomandă, de asemenea, convalescenţilor şi celor care nu au poftă de mâncare, câte o jumătate de pahar, cu 20 de minute înainte de fiecare masă.

Persoanele care au carenţe de minerale şi oligoelemente pot face o cură de 20 de zile, perioadă în care sa bea câte o jumătate de litru de hidromel pe zi, această băutură având în compoziţia sa toate mineralele mierii şi ale polenului.

Citit 27927 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.