Topul medicamentelor luate de români

Topul medicamentelor luate de români
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Segmentul de piaţă românesc al medicamentelor fără prescripţie medicală, suplimentelor alimentare şi dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, o creştere de 22 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu o valoare de 780,3 de milioane de lei în perioada amintită, acest segment continuă trendul ascendent din ultimii ani, în contextul creşterii totale a pieţei farmaceutice din România, potrivit datelor Cegedim.

Conform aceluiaşi studiu Cegedim, în perioada martie 2016-martie 2017, cea mai mare cotă de piaţă, de 22,6 la sută, a fost înregistrată de categoria medicamentelor fără prescripţie medicală care se adresează sistemului cardiovascular, reducerii colesterolului, sistemului urinar, îngrijirii ochilor şi urechilor, sistemului musculo-scheletic, sănătăţii sexuale şi îngrijirii orale.

În primele trei luni ale anului 2017, medicamentele fără prescripţie medicală din categoria răceală, gripă şi alergii s-au poziţionat în topul vânzărilor, cu o cotă de piaţă de 27,4 la sută, ca urmare a sezonalităţii afecţiunilor vizate.

Sursa foto: mediafax.ro

Citit 2577 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.