Test de sânge revoluţionar

Test de sânge revoluţionar
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un test de sânge poate detecta cu exactitate mai multe forme de cancer cu câţiva ani înainte ca simptomele să apară. Această descoperire poate revoluţiona tratamentul împotriva bolii secolului, spun specialiştii care speră ca, pe viitor, testul să poată face parte din analizele de rutină. Descoperirea a fost anunţată la cea mai mare conferinţă pe tema cancerului care a avut loc la Chicago.

Testul s-ar putea dovedi foarte folositor în cazul unor anumite tipuri de cancer greu de identificat în stadii incipiente, precum cancerul pancreatic, ovarian sau cel localizat la nivelul plămânilor, a precizat dr. Nicholas Turner, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra şi de la spitalul Royal Marsden, Londra. Toate celulele din organism eliberează informaţii în fluxul sanguin. La fel fac şi celulele canceroase, explică specialiştii, citaţi de "The Independent".

Pentru dezvoltarea testului, echipa de cercetători s-a folosit de mai multe mostre de ţesut de la 124 de pacienţi care sufereau de cancer. Specialiştii au scanat probele pentru 508 de mutaţii genetice, analizând zone specifice ale genomului. Noua metodă generează de 100 de ori mai multe date decât alte tehnici valabile, spun specialiştii.

Sursa foto: Internet

Citit 2635 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.