Nou antibiotic, deosebit de eficient

Nou antibiotic, deosebit de eficient
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oamenii de ştiinţă au descoperit, într-un eşantion de sol prelevat din Italia, un nou antibiotic, care este eficient împotriva bacteriilor rezistente la antimicrobienii cunoscuţi, relatează AFP. Acest nou antibiotic, produs de un microb, a fost numit "pseudouridimicină" (PUM). Produsul a distrus un evantai larg de bacterii, dintre care multe sunt rezistente. De asemenea, noul antibiotic a putut vindeca scarlatina la şoareci, în testele de laborator.

Descoperirea face obiectul unui articol publicat în revista ştiinţifică "Cell".

PUM neutralizează o enzimă esenţială pentru aproape toate funcţiile fiecărui organism, polimeraza. Însă mecanismul său diferă de cel al rifampicinei, o clasă de anitibiotice care vizează aceeaşi enzimă.

Acest nou antimicrobian este de zece ori mai puţin susceptibil să declanşeze o rezistenţă la antibiotice faţă de produsele care se află în prezent pe piaţă. PUM a ucis aproape douăzeci de specii de bacterii în laborator şi a fost îndeosebi eficient împotriva streptococilor şi a stafilococilor, din care mai mulţi sunt rezistenţi la mai multe antibiotice. Testele clinice pentru acest nou antibiotic ar putea începe în termen de trei ani şi el ar urma să ajungă pe piaţă în zece ani.

Sursa foto: agerpres.ro

Citit 3467 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.