Sarea previne deshidratarea organismului

Sarea previne deshidratarea organismului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gastroenterita este o inflamaţie a intestinelor produsă de o infecţie. De regulă, ţine câteva zile, dar, uneori, se întinde pe o perioadă mai lungă, fiind însoţită de dureri abdominale, diaree, vărsături şi alte simptome. Deshidratarea este complicaţia majoră care apare în cazul deranjamentelor stomacale, astfel că este important să suplinim pierderea fluidelor printr-un aport suplimentar de lichide.

Totodată, alegerea alimentelor potrivite poate fi dificilă într-o astfel de situaţie. Iată câteva recomandări făcute de specialiştii newhealtadvisor. com, sfaturi care pot ajuta la o recuperare mai rapidă. Bananele sunt uşor de digerat, astfel că trebuie incluse în dietă atunci când avem stomacul supărat. Aceste fructe înlocuiesc potasiul pe care îl pierde organismul în urma diareei. Totodată, conţin pectine – substanţe care compun fibrele alimentare solubile - şi care domolesc simptomele deranjamentelor stomacale.

Orezul, puiul sau gelatina, precum şi ouăle bine gătite sunt alte opţiuni, alături de legume şi fructe însă nu proaspete, ci preparate termic. Covrigeii sau snack-urile în general conţin sodiu. Creşterea concentraţiei de sare din organism ajută la reţinerea apei şi prevenţia deshidratării. Putem evita alte produse lactate atunci când avem probleme gastrointestinale, însă iaurtul este bun. Probiotocele pe care le conţine, adică bacteriile vii, ajută al refacerea sistemului digestiv. Chefirul este o altă alegere potrivită.

Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatoare

Turmericul este un condiment care face minuni în problemele gastrointestinale. Conţine o mixtură de bioflavonoide, antioxidanţi, minerale, vitamine care acţionează ca un tonic în cazul stomacului deranjat. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare. Combate greaţa şi este util în eliberarea căilor nazale înfundate. Menta uşurează simptomele intestinului iritabil şi ale indigestiei. Mestecarea unei simple bomboane de mentă poate oferi beneficii uimitoare. Ceaiul de mentă este, de asemenea, o alegere utilă. Alte tipuri de infuzii utile sunt ceaiul de muşeţel şi cel de chimen dulce. Ceaiul calmează digestia şi tratează crampele stomacale. Infuzia de chimen dulce mai poate fi utilă în cazul balonărilor, crampelor şi a gazelor intestinale.

Citit 3607 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2017 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.