Mustul te ajută să te menţii tânăr

Mustul te ajută să te menţii tânăr
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Principal ingredient ce stă la baza mustului, strugurii sunt vedetele acestui sezon. Prin procedeul de stoarcere al acestora se obţine sucul delicios şi plin de vitamine care se transformă treptat în vin. Ştiai însă că mustul nu este doar bun la gust, ci îţi şi menţine sănătatea? Una dintre substanţele oferite de must este vitamina C.

Această vitamină are un rol important în menţinerea sistemului imunitar puternic. În must se găseşte, de asemenea, şi complexul vitaminic B, precum şi vitamina A. Datorită conţinutului nutritiv important, mustul este considerat ca fiind un buchet de antioxidanţi de primă clasă ce este capabil să ţină celulele canceroase la distanţă.

Pentru a te bucura de toate vitaminele şi beneficiile sale, se recomandă să fie băut cât mai proaspăt. Oferă un efect revigorant organismului şi ajută la o detoxifiere rapidă şi uşoară, atât timp cât nu adaugi zahăr la prepararea lui.

Te ajută să te menţii în formă

Da, ai citi bine, mustul este indicat mai ales dacă vrei să scapi de câteva kilograme bune. Efectul său depurativ şi diuretic intens este "responsabil" de acest lucru, astfel încât vei observa cum se reduc centimetrii din jurul taliei şi kilogramele de pe cântar văzând cu ochii.

Are efect antiîmbătrânire

Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanţi şi polifenoli joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii celulelor şi întârzie procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Este unul dintre secretele folosite în saloane pentru a oferi strălucire şi elasticitate pielii, fiind de un real ajutor în cazul recuperării tegumentului în urma cicatricilor sau a rănilor care întârzie să se închidă. Efectul tonic pe care îl are asupra pielii îl clasează în topul celor ma bune tratamente naturiste pentru frumuseţea corpului.

Trebuie băut cu precauţie

Chiar dacă gustul său dulceag te îndeamnă să vrei mai mult, ţine cont de faptul că poate foarte uşor să se transforme din leac într-un pericol pentru sănătatea ta. În cazul în care ai fost diagnosticat cu ciroză hepatică sau cu probleme la nivelul colonului este indicat să eviţi această licoare.

Citit 2539 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2017 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.