Carnea roşie şi nucile, bogate în zinc

Carnea roşie şi nucile, bogate în zinc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zincul este una dintre substanţele principale care ajută la detoxifierea ficatului, la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge şi la menţinerea unui tegument sănătos. De asemenea, această substanţă minerală ajută la producţia de adrenalină, care combate efectele negative ale stresului şi creşte, totodată, apetitul sexual.

Carnea de vită şi de miel sunt două tipuri de carne roşie care au un conţinut bogat de zinc. Consumul lor este benefic pentru sistemul imunitar, ajută la vindecarea rapidă a rănilor şi stabilizează nivelul zahărului din sânge. 100 de grame de carne de vită sau miel conţine 12,3 mg de zinc, adică 82 la sută din valoarea zilnică necesară.

Pe lângă grăsimile sănătoase, nucile mai conţin fibre, zinc, magneziu şi seleniu. Acest tip de aliment le este recomandat mai ales celor care vor să slăbească şi care, pentru a reduce senzaţia de foame, pot apela la mese dese, unde nucile constituie baza.

Citit 2527 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2017 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.