Medicii prevestesc apocalipsa antibioticelor

Medicii prevestesc apocalipsa antibioticelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

E cel mai mare pericol care ameninţă umanitatea în ultimii ani: bacteriile care devin rezistente din cauza faptului că înghiţim prea multe antibiotice, chiar şi atunci când acest lucru nu este necesar.

Medicii iau foarte în serios subiectul, iar mai multe agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite organizează, săptămâna aceasta, o reuniune internaţională în Germania, potrivit Digi24. Doctorii sunt foarte îngrijoraţi de studiile care spun că în curând nici intervenţiile chirurgicale simple, pentru apendicită sau cezariană, nu vor mai putea fi făcute în siguranţă. Cercetătorii au descoperit virusuri care nu pot fi distruse nici după administrarea antibioticelor foarte puternice la care de obicei medicii apelează doar în ultimă instanţă. Despre această "apocalipsă a antibioticelor" se vorbeşte deja de câţiva ani.

Autorităţile medicale estimează că 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza superbacteriilor, iar medicii se tem ca cifra va ajunge la zece milioane peste 20 de ani, asta în cazul în care între timp nu sunt dezvoltate noi tipuri de terapii.

Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2017 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.