Cum îţi dai seama că eşti extrem de stresat

Cum îţi dai seama că eşti extrem de stresat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Stresul te poate afecta nu doar la nivel mental. Consecinţele unui trai agitat şi într-un mediu stresant îşi pot pune amprenta şi asupra planului fizic. Există anumite simptome de care ar trebui să ţii cont şi la semnalarea lor să iei măsuri de precauţie.

Cu cât eşti mai agitat şi nu ai un program alimentar sănătos, sari peste orele de odihnă, nefăcând nici mişcare, cu atât mai mare este riscul să te confrunţi cu simptomele de mai jos!

Durerile în piept

Corpul uman este plin de neurotransmiţători, care, atunci când te confrunţi cu o situaţie stresantă sau primeşti o veste proastă, transmit semnale către sistemul nervos şi astfel apare senzaţia de durere, în piept manifestată sub forma unei apăsări. În plus, dacă te simţi slăbit sau anemic, acesta este semnalul cel mai bun că hormonul cunoscut sub numele de cortizol, care este eliberat în sânge de către creier, se face cu pauze, ca în momentele în care faci un efort intens, şi astfel te vei simţi mai epuizat decât de obicei.

Crampe abdominale dese

Crampele pot fi un simptom clar că ai de a face cu o situaţie stresantă care ţi-a dat metabolismul peste cap. Stresul va determina o producţie mult mai mare de hormoni în organism şi mai ales la nivelul aparatului digestiv, iar în felul acesta vor apărea crampele, ca răspuns al organismului că ceva nu funcţionează corespunzător.

Nu sări niciodată peste mese şi încearcă să mănânci cât mai sănătos posibil.

Probleme la nivelul pielii

Pielea, cel mai mare organ din corpul uman, este adesea afectată de stres, putând dezvolta astfel o afecţiune autoimună mult mai uşor, sunt de părere specialiştii. Unul dintre cele mai bune exemple este psoriazisul, boală care apare atunci când sistemul imunitar începe să transmită semnale eronate celulelor, iar acestea încep şi se dezvoltă cu o rapiditate sporită. De asemenea, pot apărea probleme cu acneea, pielea uscată, crăpată sau diverse alergii care nu trec aşa uşor.

În cazul în care vezi că aceste simptome nu se ameliorează în maximum trei săptămâni apelează la un specialist psiholog, pentru a putea scăpa de aceste simptome neplăcute şi ţine cont de faptul că sănătatea este cea mai de preţ calitate a ta şi trebuie să ai grijă de ea.        

Citit 2860 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2017 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.