Consultaţii stomatologice GRATUITE, în Galaţi şi Tecuci

Consultaţii stomatologice GRATUITE, în Galaţi şi Tecuci
Cabinetele din unele şcoli au o dotare foarte bună, în timp ce în altele sunt mari probleme legate de echipamentele medicale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Elevii din 20 de oraşe din România beneficiază, până pe 17 decembrie, de consultaţii stomatologice gratuite şi de lecţii de igienă orală destinate copiilor. Iniţiativa face parte dintr-o campanie lansată de Crucea Roşie, în parteneriat cu Colgate România.

Proiectul, care a demarat pe 7 octombrie, se va desfăşura până pe 17 decembrie, în 20 de localităţi din zece judeţe ale României: Iaşi (Târgu Frumos, Paşcani), Arad (Chişineu Criş, Nădlac), Bihor (Beiuş, Marghita), Bacău (Dărmăneşti, Buhuşi), Galaţi (Tecuci, Galaţi), Botoşani (Bucecea), Dolj (Filiaşi, Băileşti), Vâlcea (Drăgăşani, Horezu), Buzău (Nehoiu, Râmnicu Sărat) şi Brăila (Însurăţei, Brăila).

Pentru a participa la consultaţii, este necesar ca elevii să fie programaţi în prealabil şi să fie însoţiţi de un părinte sau un tutore legal, arată un comunicat de presă al Crucii Roşii.

Pe site-ul www.zambestecolgate.ro, organizatorii anunţă că la Tecuci consultaţiile vor avea loc pe 4 noiembrie, între orele 10,00 şi 18,00, la Colegiul National "Spiru Haret". La Galaţi, consultaţiile sunt programate în acelaşi interval orar, în ziua de 5 noiembrie, la Colegiul National ”Costache Negri". Pot participa elevi de clasele 0-IV.

90 la sută din cariile copiilor români sunt netratate

Un studiu desfăşurat în rândul a 7.000 de copii din şapte centre universitare din ţară arată că 75 la sută din copiii de până în 13 ani au carii pe dinţii temporari, în timp ce patru din zece copii au carii pe dinţii definitivi şi aproape 90 la sută din acestea sunt netratate. Aceeaşi cercetare mai arată că 38 la sută dintre copii au placă dentară microbiană semnificativă. Concret, incidenţa ridicată a cariilor atât în cazul dinţilor temporari, cât şi al celor definitivi, arată lipsa unui comportament de prevenţie şi nevoia de educare cu privire la regulile esenţiale pentru o igienă orală corectă.

"Spre exemplu, cabinetele din unele şcoli au o dotare foarte bună şi chiar medici buni, în timp ce în altele sunt mari probleme legate de echipamentele medicale de acolo. Eu cred că dacă reţeaua şcolară va fi revigorată, mult mult de jumătate din cariile copiilor s-ar putea rezolva", atrage atenţia profesorul Ecaterina Ionescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR). Pentru mai multe detalii, CLICK AICI.

Citit 3030 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.