SITUAȚIE DISPERATĂ prin care a trecut un gălăţean. Un singur stomatolog a acceptat să trateze un copil bolnav

SITUAȚIE DISPERATĂ prin care a trecut un gălăţean. Un singur stomatolog a acceptat să trateze un copil bolnav
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În săptămâna ce tocmai a trecut, a venit la redacţie un domn cu o poveste care avea să ne lase fără cuvinte. Bărbatul, pe numele său Maricel Corici, venise, de fapt, să-i mulţumească public unui stomatolog care dorise să-i trateze băiatul, chinuit de o durere de măsea, însă situaţia era, de fapt, cu mult mai gravă.

Acesta ne-a povestit că niciun alt dentist nu a vrut să-l trateze pe băiatul lui, deoarece acesta suferă de pareză cerebrală, din cauza căreia nu aude şi nu vorbeşte. Paralizia cerebrală este o tulburare cronică a mişcării, din cauza leziunii sistemului nervos central. A fost lăsat să se chinuie zile la rând, până când, la recomandarea unei cunoştinţe, familia a găsit-o pe Andreea Crânganu, un stomatolog care a acceptat să-l ajute pe băiat.

"Am fost peste tot cu el şi nimeni nu voia nici măcar să se uite, să vadă ce are. Nu am dormit cu zilele", ne-a spus tatăl băiatului.

Andreea Crânganu a avut răbdarea, ne-a povestit bărbatul, de a-l cunoaşte pe băiat şi de a se apropia de el, pentru a îl putea trata. 

Situaţia familiei Corici e una grea, tatăl, angajat la Calorgal, nu şi-a mai primit salariul de trei luni, deşi are nevoie disperată de bani, pentru a-i cumpăra băiatului medicamentele necesare. Băiatul primeşte o pensie pe caz de boală, în valoare de 350 de lei, dar nu este nici pe departe suficientă pentru nevoile sale. Salariul mamei îi mai ajută să cumpere una, alta şi să mai acopere din nevoi. "Soţia mea ia minimul pe economie, la fel ca mine, şi abia reuşim să ne descurcăm, însă eu nu vreau decât să-i mulţumesc doctorului care mi-a ajutat băiatul", ne-a spus bărbatul.

Din păcate, pentru băiat nu există tratament, ci doar medicamente care-l pot ajuta şi pot estompa din simptome. Părinţii nu şi-au putut permite ca acesta să facă terapie când era copil decât câteva luni.

Cei ce doresc să ajute familia, fie şi cu puţin, pot dona în contul deschis la Raiffeisen Bank  pe numele tatălui, Corici Maricel, RO79RZBR0000060007150781

Citit 14451 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2017 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.