Ziua vălmărenilor, de Sf. Maria
Foto: Iulia Kelt

Ziua vălmărenilor, de Sf. Maria
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Astăzi, de Sfânta Maria, toată Valea Mărului este în sărbătoare, de ziua comunei. "Am ales această zi în primul rând pentru că ne-am gândit că de ziua vălmărenilor trebuie să fie toţi vălmărenii acasă. Şi ştiţi că în august vin în concediu toţi cei de afară, din pribegie. Cred că avem în jur de 600 de familii", spune primarul Virgil Doca.

Ca în fiecare an, primăria s-a pregătit din timp pentru sărbătoare: "O să încânte şi o să ne încânte Mirabela Dauer, Mioara Velicu, Angela Rusu. Pentru tinerele speranţe - că fac mereu un sondaj în comună - vor cânta Ruby, formaţia Zorile, Catanga şi Aurel Pădureanu... Va mai cânta o fată din Valea Mărului, care a terminat facultatea de psihologie şi e înscrisă la şcoala de artă populară din Iaşi - îi place muzica şi cântă foarte frumos moldoveneşte".

Petrecerea vălmărenilor va avea loc pe stadion, iar primarul se aşteaptă ca la ea să participe două mii de persoane, aşa cum s-a întâmplat mereu. Vor fi şi jocuri de artificii, dar şi alte surprize. Nu vor fi însă şi spectacole cu ansambluri folclorice, aşa cum şi-ar fi dorit primarul: "Înainte, fostul director al Centrului Cultural, Sergiu Dumitrescu (Dumnezeu să-l odihnească!), făcea la Galaţi festivalul folcloric cu ultima zi pe 15 august, chiar de Sf.Maria. Acum se face între 9 şi 12 august, pe 15 aceste ansambluri sunt deja plecate şi nu le mai putem aduce".

Citit 5461 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 17:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.