Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
1 comentariu

Primarul de la Slobozia Conachi a înţeles că un proiect care deserveşte un număr mai mare de beneficiari are mult mai multe şanse să devină eligibil, câştigând astfel finanţarea pentru implementare. E drept că  singur nu ar fi reuşit să facă treabă, dacă nu ar fi găsit parteneri de încredere în primarii din comunele învecinate.

Dorinţa cea mai mare a primarului Emil Dragomir e să aducă gazele în locuinţele consătenilor săi. Ar fi şi păcat, că pe sub comună trece conducta mare de gaze, însă racordurile ar costa destul de mult şi nu toţi locuitorii îşi permit. "Am vorbit cu cei de la TRANSGAZ, la Bucureşti şi am obţinut acordul de principiu. Vrem să obţinem fonduri pentru reţea şi racorduri prin noua rundă de proiecte PNDL3, prin care se oferă finanţare special pentru conductele de gaze naturale. Ca să fim eligibili şi siguri că vom obţine finanţarea ne-am asociat trei comune - Slobozia Conachi, Pechea şi Cuza Vodă. E vorba de un proiect comun, care va deservi peste 20.000 de familii. Am căzut de acord ca fiecare să-şi facă din fondurile proprii studiile de fezabilitate. Chiar în această fază suntem acum. Urmează să depunem apoi documentaţia la comun şi execuţia se va face la comun. Şansele să câştigăm sunt destul de mari prin PNDL, ne lămureşte Emil Dragomir. Acesta mai spune că o comună racordată la gaze înseamnă deschidere de noi orizonturi: şi pentru locuitori, dar şi pentru investitorii care nu vor întârzia să apară.

Pe ultima sută de metri cu lucrările de canalizare şi alimentare cu apă

Edilul susţine că s-au semnat deja documentele pentru ultimele lucrări, astfel încât toată comuna să fie racordată la reţelele de apă şi canalizare. "Din 17 kilometri, mai avem de acoperit 5,7 kilometri la reţeaua de apă şi 4,3 la canalizare. Toate aceste lucrări vor fi finalizate în doi ani. Comuna nu stă rău nici la capitolul asfaltări. După ce se va finaliza racordarea la apă şi canalizare se va face asfaltarea pe 4,8 kilometri, pentru care există deja depus proiectul. În plus, mai există un proiect depus în 2017, pentru 17,8 kilometri de drum asfaltat, pentru care urmează să se primească în curând fonduri.

Citit 8849 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:27

1 comentariu

  • postat de Parfene Teodora Miercuri, 07 Noiembrie 2018 20:53 86.125.62.*** Link la comentariu
    1
    1

    Felicitari d-le Emil Dragomir ! Dupa realizari , dupa intentii, chiar sunteti primarul localitatii. Va rog mult ,ca atunci cand mai dati un interviu sa ne spuneti care sunt secretele reusitei dvs. ptr ca la noi (vanatori } in cateva zeci de ani , nu s-a facut mai nimic {acelasi drum central asfaltat si troita la intrare} ; daca unele strazi au gaze ,aceasta s-a facut cu banii cetatenilor , apoi apa... vara nu ai nici o sansa sa o primesti continuu,iar in ceea ce priveste canalizarea , aceasta e inceputa de 5 sau 6 ani si ..... bineinteles nu sunt facute racordurile. Sau poate trebuie un schimb de experienta,o intalnire bilaterala ceva , cu consilieri cu tot. Multumesc anticipat si va doresc succes pe mai departe!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro