Trei comune s-au unit să câştige fonduri pentru gaze

Trei comune s-au unit să câştige fonduri pentru gaze
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Primarul de la Slobozia Conachi a înţeles că un proiect care deserveşte un număr mai mare de beneficiari are mult mai multe şanse să devină eligibil, câştigând astfel finanţarea pentru implementare. E drept că  singur nu ar fi reuşit să facă treabă, dacă nu ar fi găsit parteneri de încredere în primarii din comunele învecinate.

Dorinţa cea mai mare a primarului Emil Dragomir e să aducă gazele în locuinţele consătenilor săi. Ar fi şi păcat, că pe sub comună trece conducta mare de gaze, însă racordurile ar costa destul de mult şi nu toţi locuitorii îşi permit. "Am vorbit cu cei de la TRANSGAZ, la Bucureşti şi am obţinut acordul de principiu. Vrem să obţinem fonduri pentru reţea şi racorduri prin noua rundă de proiecte PNDL3, prin care se oferă finanţare special pentru conductele de gaze naturale. Ca să fim eligibili şi siguri că vom obţine finanţarea ne-am asociat trei comune - Slobozia Conachi, Pechea şi Cuza Vodă. E vorba de un proiect comun, care va deservi peste 20.000 de familii. Am căzut de acord ca fiecare să-şi facă din fondurile proprii studiile de fezabilitate. Chiar în această fază suntem acum. Urmează să depunem apoi documentaţia la comun şi execuţia se va face la comun. Şansele să câştigăm sunt destul de mari prin PNDL, ne lămureşte Emil Dragomir. Acesta mai spune că o comună racordată la gaze înseamnă deschidere de noi orizonturi: şi pentru locuitori, dar şi pentru investitorii care nu vor întârzia să apară.

Pe ultima sută de metri cu lucrările de canalizare şi alimentare cu apă

Edilul susţine că s-au semnat deja documentele pentru ultimele lucrări, astfel încât toată comuna să fie racordată la reţelele de apă şi canalizare. "Din 17 kilometri, mai avem de acoperit 5,7 kilometri la reţeaua de apă şi 4,3 la canalizare. Toate aceste lucrări vor fi finalizate în doi ani. Comuna nu stă rău nici la capitolul asfaltări. După ce se va finaliza racordarea la apă şi canalizare se va face asfaltarea pe 4,8 kilometri, pentru care există deja depus proiectul. În plus, mai există un proiect depus în 2017, pentru 17,8 kilometri de drum asfaltat, pentru care urmează să se primească în curând fonduri.

Citit 14880 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:27

2 comentarii

 • postat de Gaze Ratacite
  Duminică, 02 Decembrie 2018 13:47
  86.124.205.***
  Gazele trec prin satul Izvoarele,sat ce apartine de comuna Slobozia Conachi(din auzite,faceti parte din el).Ati condus si ati facut afaceri cu vechiul primar 24 ani/gazele la vecinii vostri-Schela și Independenta au fost bransate cu zeci de ani in urma.Interesul personal a contat mai mult decat votul cetateanului.Cuza Voda,sat desprins de voi a inflorit,se cunoaste cand intri acum in comuna Cuza Voda.Nu mai mintiti oamenii cu promisiuni,treceti la fapte.../apropo...care sunt proiectele tale...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Parfene Teodora
  Miercuri, 07 Noiembrie 2018 20:53
  86.125.62.***
  Felicitari d-le Emil Dragomir ! Dupa realizari , dupa intentii, chiar sunteti primarul localitatii. Va rog mult ,ca atunci cand mai dati un interviu sa ne spuneti care sunt secretele reusitei dvs. ptr ca la noi (vanatori } in cateva zeci de ani , nu s-a facut mai nimic {acelasi drum central asfaltat si troita la intrare} ; daca unele strazi au gaze ,aceasta s-a facut cu banii cetatenilor , apoi apa... vara nu ai nici o sansa sa o primesti continuu,iar in ceea ce priveste canalizarea , aceasta e inceputa de 5 sau 6 ani si ..... bineinteles nu sunt facute racordurile. Sau poate trebuie un schimb de experienta,o intalnire bilaterala ceva , cu consilieri cu tot. Multumesc anticipat si va doresc succes pe mai departe!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.