Umbrăreştiul are monografie

Umbrăreştiul are monografie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La Căminul cultural din Umbrăreşti a avut loc o activitate prin care, organizatorii - Asociaţia Cultural-Filantropică "Ion T. Sion", Școala Gimnazială "Sf. Stelian" și Biblioteca Comunală - au ținut să omagieze într-o atmosferă caldă satul românesc.

La activitatea artistică au participat săteni, elevi, cadre didactice, invitați de marcă ai celor doi preoți, care au lansat două lucrări dedicate localității natale. Preotul poet Ionel Rusu şi-a prezentat în fața consătenilor al cincilea volum de versuri, intitulat sugestiv "La noi, acasă". Au fost prezenți colegi și prieteni de-ai autorului. Dintre aceștia au luat cuvântul profesoara Cătălina Benea de la Colegiul Pedagogic "C. Negri" din Galaţi, preotul Adrian Portase, președintele Cenaclului Literar "Psalm" al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, subliniind frumusețea versului încărcat de emoții. Hagiu Andreea și Rusu Mădălin, elevi ai Școlii Gimnaziale "Sf. Stelian" Umbrărești-Deal, au lecturat versuri din lucrarea menționată.

Tot cu ocazia acestei întâlniri, a fost lansată și cartea părintelui Toderiță Rusu, "Monografia localității Umbrarești”, o culegere de documente din perioada interbelică referitoare la satele componente ale actualei comune Umbrărești. Profesorul dr. Iulian Grigoraș de la Liceul Tehnologic "D. Moțoc" a apreciat pasiunea și perseverența autorului de a cerceta trecutul istoric al localității natale.

Atmosfera călduroasă a fost completată de talentata interpretă de muzică populară Vasilica Tonu, profesoară de muzică la Școala Gimnazială "M. Eminescu" din Galaţi, fiică a satului, și de spectacolul muzical susținut de eleva din Umbrăreşti Alexandra Zaharia, deținătoarea mai multor trofee obținute la concursurile naționale și internaționale de muzică ușoară și populară, împreună cu invitatele ei: Sara Mihai, Daria Teodorescu și Andreea Teleoacă, ele fiind pregătite de profesorul Claudiu Vișan, de la Casa de Cultură din Tecuci.

Citit 3408 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 19:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.