Grădiniță ultramodernă în satul Tălpigi

Grădiniță ultramodernă în satul Tălpigi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sărbătoare mare, săptămâna trecută, în nordul județului. Satul Tălpigi din comuna Ghidigeni a primit "cadou" cu circa 10 zile înainte de Crăciun o grădiniță ultramodernă. În prezența noului prefect de Galați, membrii comunității locale au marcat momentul festiv printr-un spectacol de colinde susținut de copii, urmat de acordarea de daruri celor mici.

"Este o investiție la care lucrăm de circa şase ani, finanțată 50% prin PNDL și 50% din bugetul local, cu centrală termică proprie și aer condiționat. Valoarea sa este de circa 2,18 milioane de lei și reprezintă un spațiu de 527 metri pătrați, cu trei săli de grupă, fiecare având o suprafață de 58 de metri pătrați, cu grup sanitar propriu. Totodată, grădinița este dotată cu cabinet medical, vestiar filtru, spațiu alimentar și spațiu exterior de joacă cu tartan", ne-a explicat primarul comunei, Eugen Tăbăcaru. El a mai adăugat că noua instituție școlară are în dotare table interactive, calculatoare și jucării nou-nouțe pentru toți copiii, facilități ce, în opinia edilului, ar trebui să reprezinte un punct de plecare în apropierea familiilor cu venituri modeste de învățământul preșcolar. "La grădiniță începe formarea copiilor și vrem să descurajăm apariția abandonului școlar încă de la cele mai fragede vârste", a mai precizat Eugen Tăbăcaru.

Edilul a adăugat că pe raza comunei există în jur de 1.000 de copii aflați în "circuitul" școlar, din care nu mai puțin de 400 în satul Tălpigi, situat la circa 3,5 kilometri de centrul Ghidigeniului. Platoul împrejmuit din fața grădiniței reprezintă o oportunitate pentru părinți și educatori să aibă liniștea plimbării în siguranță a copiilor pe biciclete și triciclete, departe de stradă. Acesta a fost și motivul pentru care inaugurarea investiției a fost amânată un an, delimitarea spațiilor exclusiv rezervate preșcolarilor reprezentând o prioritate a Primăriei.

Eugen Tăbăcaru a ținut să menționeze că partea locală de contribuție la finalizarea obiectivului s-a realizat dintr-un excedent bugetar ce a totalizat la finele anului 2016 aproape 3 milioane de lei, în condițiile în care, la preluarea în 2004 a primului mandat de primar, comuna Ghidigeni de-abia își asigura cheltuielile de funcționare. "Cetățenii trebuie să realizeze că, din ceea ce plătesc, comunitatea realizează investiții ce le folosesc direct", a mai spus edilul comunei.

 

Citit 6856 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 18:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.