Daruri pentru copiii sărmani din Braniștea și Tulucești
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Daruri pentru copiii sărmani din Braniștea și Tulucești
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Programul eparhial ”Ne înnoim de Sfintele Paști” a adus joi, 14 aprilie, bucurii pentru copiii sărmani din Tulucești și Braniștea, grație darurilor oferite de preoții și voluntarii din protopopiatul Galați.

”Activitatea filantropică a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi alte daruri pascale pentru 50 de copii nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale ale unităţilor bisericeşti din cercurile misionare 5 şi 6 din cadrul protopopiatului Galaţi.

Prima oprire a fost în comuna Tuluceşti, unde bucuria preoţilor şi a voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoși copii veniți de la școală pentru a primi darurile aduse cu drag la biserica din localitatea lor. După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea activităţii, acestea au fost oferite copiilor în biserica Parohiei Tuluceşti 1.

Acţiunea umanitară a continuat la biserica din comuna Braniştea, unde alţi copii au venit plini de entuziasm să-şi primească darurile. Preoţii din aceste comunităţi parohiale permanent se preocupă de ajutorarea acestor vlăstare tinere, oferindu-le sprijin şi îndrumare pentru a putea fi în rândul celorlalţi copii. Toţi beneficiarii acestei campanii umanitare au primit cu mare bucurie darurile, mulţumind în primul rând Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, iniţiatorul şi susţinătorul acestui tradiţional program eparhial, precum şi celorlalţi clerici şi voluntari parohiali implicaţi în astfel de acţiuni de binefacere”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În protopopiatul Galaţi, 315 copii care provin din 82 de familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu un număr mare de membri sunt incluşi în acest program filantropic prilejuit de marele praznic al Învierii Domnului. În zilele următoare, programul ”Ne înnoim de Sfintele Paşti” continuă în alte localităţi din judeţele Galaţi şi Brăila. În cadrul acestui program eparhial, peste 3.000 de copii beneficiază de sprijin spiritual şi material în această perioadă, din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, valoarea darurilor oferite fiind de peste 300.000 de lei.

Citit 1696 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.