Șefa Gărzii Naționale de Mediu, la Barcea și Liești
Foto: Garda de Mediu Galați

Șefa Gărzii Naționale de Mediu, la Barcea și Liești
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La sfârșitul săptămânii trecute, în mai multe localități din județul Galați au avut loc acțiuni de salubrizare, în cadrul campaniei "Curățăm România", lansate de Ministerul Mediului, acțiuni finalizate cu tone de deșeuri colectate. La aceste evenimente au participat reprezentanți ai Direcției Silvice, ai Gărzii de Mediu Galați, voluntari, elevi, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, organizații neguvernamentale. Despre câteva dintre aceste acțiuni ați putut citi în edițiile anterioare ale "Vieții libere".

În perioada 13-15 aprilie, în comuna Barcea s-au desfășurat mai multe acțiuni de salubrizare, în urma cărora au fost colectate circa trei metri cubi de deșeuri municipale și patru metri cubi de deșeuri reciclabile, informează Garda de Mediu Galați. În colaborare cu Apele Române, pe 13 aprilie s-au curățat albiile râului Bârlad și pârâului Corozel. O zi mai târziu, elevii școlilor nr. 1 și 2 din Barcea, însoțiți de cadre didactice, au luat parte la acțiuni de salubrizare pe raza comunei. Au mai participat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Marioara Gătej, prefectul Gabriel Panaitescu și comisari de mediu gălățeni. Pe 15 aprilie, cetățeni voluntari din Barcea au participat la acțiuni de salubrizare, sub coordonarea viceprimarului comunei.

Pe 14 aprilie, și în comuna Liești a avut loc o acțiune de salubrizare. Au participat copii și cadre didactice, personal din cadrul Serviciului de salubrizare Liești și cetățeni voluntari. Și la Liești au fost prezenţi comisarul general Marioara Gătej și prefectul Gabriel Panaitescu. Au fost colectate circa o tonă de deșeuri municipale amestecate și 2,5 tone de deșeuri reciclabile.

Citit 2762 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2022 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.