Proiectul de asfaltări de la Berești Meria a fost întârziat aproape un an

Proiectul de asfaltări de la Berești Meria a fost întârziat aproape un an
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De la Primăria Berești-Meria aflăm că Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) le-a întârziat aproape un an proiectul asfaltării. Tergiversările birocratice ale ANAP au avut un fond perfect legal, la fel și lunga perioadă de analiză a firmelor candidate, dar pentru beneficiari, aşteptarea e grea.

Abia pe data de 18 martie s-a atribuit, în sfârșit, contractul de execuție pentru patru kilometri de străzi ce vor fi reabilitate prin proiectul ”Modernizare străzi în comuna Berești-Meria”, un proiect finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare Anghel Saligny, în valoare de aproape 8,5 milioane de lei. 

Acestea sunt motivele de nemulțumire exprimate de majoritatea primarilor, în plus față de timpul lung de obținere a autorizațiilor. În tot acest timp, banii europeni ”băltesc” în conturi nefolosiți.

”Finanţarea a fost câștigată încă de anul trecut, a intrat in procedura de evaluare tot atunci, dar participanții au fost monitorizaţi de ANAP Satu Mare timp de aproape un an, până ce au fost acceptați la licitație. Îi notificau că mai trebuie acte, acestea le erau trimise, iar după perioade de doar două luni de așteptare li se cereau altele. Am fost beneficiarii primei finanțări, am semnat contractul care trebuia să se fi executat deja, am stat în licitație din luna mai și abia acum s-a atribuit. Nu a existat nicio posibilitate de a contacta direct autoritatea în domeniu pentru a scurta procedurile. Asfaltările se vor face pe porțiuni, astfel încât să nu neglijăm niciun sat, chiar și pe ulițe. Fiind o comună dispersată, e mai greu să cuprindem tot. Ieri (18 martie n.a.) s-a semnat contractul și luni (25 martie n.a.) predăm amplasamentul pentru a începe lucrările", ne-a declarat primarul Victor Dorobăț.

Citit 1051 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:16

1 comentariu

  • postat de Asfaltul visat
    Vineri, 22 Martie 2024 07:58
    89.136.4.***
    Numai in Odaia Manolache nu se face nimic pentru asfaltarea strazilor.
    1
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.