„Patria județeană a vinurilor” trece pe gaze

„Patria județeană a vinurilor” trece pe gaze
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Nicorești s-au obținut primele tranșe de bani în cadrul proiectului de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale, investiție în valoare totală de 72,5 milioane de lei. Este un mega proiect care vizează racordarea la rețeaua de alimentare cu gaze a tuturor celor zece sate ale comunei.

Parcursul proiectului a fost unul sinuos. Totul a început în 2019, cu o aprobare de finanțare obținută prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, dar guvernul, din lipsa fondurilor, a decis transferarea proiectelor către Programul "Anghel Saligny". Început inițial cu o valoare de 47 milioane de lei, proiectul a ajuns în licitație cu 55 milioane de lei, iar în urma actualizărilor valoarea actuală a finanțării se ridică la 72 milioane de lei.

Specificul tehnic al obiectivului a impus despărțirea lui în două segmente. Unul dintre acestea este coordonat de Transgaz și are ca obiectiv stația în care se face legătura din conducta principală în cea secundară. "Transgaz a fost de acord ca UAT Nicorești să scoată la licitație acest segment de proiectare și ne-am ocupat noi. Serviciul e deja facturat, urmând ca ministerul sa aloce banii atât pentru proiectare, cât și pentru execuție. În etapa a doua vom factura pentru proiectul tehnic și distribuție. Urmează să primim banii pentru amândouă odată, atât pentru Distrigaz, cât și pentru Transgaz. Distrigaz se ocupă de distribuție, iar Transgaz de racordarea la rețea", ne-a explicat primarul Ionel Boghiu.

Citit 2099 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 20:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro