Sfințirea noii biserici din localitatea Ghinghești

Sfințirea noii biserici din localitatea Ghinghești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Credincioșii din protopopiatul Târgu Bujor au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească, în duminica întâi după Rusalii, odată cu sfințirea de către ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din localitatea Ghinghești.

Cu acest prilej, biserica din apropierea Mănăstirii Adam a primit şi al doilea hram închinat Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

”Programul a debutat cu slujba de târnosire a bisericii săvârşită de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa ctitorilor şi a autorităţilor locale, precum şi a multor copii şi credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

Pentru credincioșii participanți la eveniment, momentul trecerii prin Sfântul Altar, după sfințire, și închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă, au reprezentat momente de evlavie, bucurie şi emoție sfântă.

După slujba de sfințire, a fost săvârşită Sfânta Liturghie la altarul de vară amenajat în apropierea bisericii, în prezenţa credincioşilor, mulți dintre aceștia veniți special din alte localități pentru a participa la acest important eveniment bisericesc”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii şi a vorbit despre lucrarea Sfântului Duh în lume şi despre urcuşul duhovnicesc pe care sfinţii l-au parcurs spre moştenirea vieţii veşnice.

Pentru implicarea în lucrările de restaurare a lăcaşului de cult, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a acordat preotului paroh Ionuţ Lupaşc rangul de iconom, iar Consiliul Local al Comunei Drăguşeni a primit diplomă de ctitor.

Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit şi o slujbă de pomenire pentru ctitorii, preoţii şi binefăcătorii acestei comunităţi săteşti din judeţul Galaţi, trecuţi la cele veşnice.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind şi pachete cu alimente, atât pentru credincioşii participanţi, cât şi persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei.

Citit 1316 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2024 10:45

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro