Valea Mărului - De 20 de ani, două dispensare fără medici titulari!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Valea Mărului - De 20 de ani, două dispensare fără medici titulari!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Valea Mărului este una din cele trei comune din judeţ care de 20 de ani nu are medic titular şi în care asiguraţii, mulţi dintre ei pensionari, sunt nevoiţi să ia drumul oraşului pentru a beneficia de îngrijire medicală. Comuna cu 3.939 de suflete are în componenţă satele Mândreşti şi Valea Mărului, însă în ambele asistenţa medicală este asigurată prin rotaţie de doi medici care vin, periodic, de la Tecuci şi Cudalbi.

„Ni s-a reproşat că nu vine niciun medic pentru că dispensarele sunt în stare de degradare. Le-am reparat. Cel din Mândreşti are 12 camere, cu posibilităţi de locuit şi pentru medicul care va dori să vină în comuna noastră”, a spus primarul Virgil Doca.

„Localitatea Valea Mărului este una dintre cele 3 comune din judeţ fără medic titular, dar am asigurat prin rotaţie asistenţa medicală cu sprijinul a doi medici, de la Tecuci şi Cudalbi”, ne-a spus dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 4065 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 18:21

6 comentarii

 • postat de vali b.
  Joi, 15 Noiembrie 2012 11:36
  Daca tot zice d-nul primar ca sunt 12 camere speciale ptr. cab. medical si locuinta de serv. ptr. medic, in MANDRESTI, a luat in calcul ca ar putea veni si o asist. medicala care ar avea nevoie sa locuiasca in sat, in cadrul disp.? Asa ar avea si casa, si satul ar avea un cadru medical permanent, care sa ocupe postul prin concurs. Posibilitati exista, bunavointa sa aveti , posturile sa fie declarate la CAS Galati ptr. a fi scoase la concurs si anuntate in VIATA MEDICALA, pentru a lua la cunostinta cei interesati sa le ocupe. Mai reflectati si poate se va gasi si ptr. acesti locuitori o metoda de a primi ajutor medical de la cadre autorizate si responsabile ptr. sanatatea lor. Sper ca nu am deranjat daca am venit cu o parere, nu ca nu s-ar sti situatia, dar sper sa se faca ceva mai mult ptr. sanatatea populatiei.
  0
  1
  Raportează
 • postat de vlad tepes
  Luni, 25 Iunie 2012 21:28
  E la moda ca medici sa vina doar doua ore cum vine la balabanesti asa ca putem sa murim linistiti .Iar cei de la viata libera sa vina si in nordul judetului si sa vina la oameni necajiti sa le ia interviuri nu sa se duca cei care mint .
  0
  0
  Raportează
 • postat de anti-caracude
  Miercuri, 30 Mai 2012 22:21
  daaa, si cand trece ne prescrie medicamentul minune OSPAMOX. daca te doare in dos, sau in dinte, daca se umfla ficatul in tine sau vena cava din cauza nervilor, tot ...OSPAMOX! decat sa va bateti pe dreptate, mai bine luati de manuta Viata Libera si direct la primarul Doca in birou. Daca nu il gasiti asteptati-l. sigur e o urgenta in comuna daca lispseste. si mai sigur este ca ase va intoarce, pentru inca un mandat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cititor
  Miercuri, 30 Mai 2012 21:05
  probabil Radu nu cunoaste realitatea din teren. D-na doctor Chiriac trece doar odata la luna prin Valea Marului ca sa vada ce se mai intampla sau sa dea salariul asistentei si femeii de servici care doar deschid usa cabinetului dansei. Asta nu mai inseamna asistenta medicala primara. Intradevar medicul din Cudalbi are program regulat pentru pacienti dansei inscrisi pe lista, o zi dimineata o zi dupa amiaza......dar pentru ceilalti pacienti ? CAS GALATI PROBABIL NU CUNOASTE DIN BIROU SITUATIA DIN TEREN
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogaie
  Miercuri, 30 Mai 2012 15:11
  Radule , daca vrei sa te documentezi ar trebui sa vii la Valea Marului , sa stai de vorba cu oamenii !Sa ii intrebi !
  Nu mai minti !
  Mai ales cand e vorba de sanatatea oamenilor ! Nu cumva esti ruda apropiata cu dna dr. Chiriac , care nu trece pe la Valea Marului cu lunile si a gonit toti doctorii din comuna prin atitudinea dansei ?Noroc cu asistentele medicale , femei din sat ! Ne vorbesti de date afisate... nu iti este rusine ...oamenii vb de LIPSA DOCTORULUI DIN MINDRESTI ...NU DE PUNCT DE LUCRU ! SI DE CE NU EXISTA MACAR PCT DE LUCRU LA MINDRESTI , DAR MINDRESTENII SUNT INSCRISI LA DNA CHIRIAC CA MEDIC DE FAMILIE !PROBABIL ESTI DE ACORD CU FAPTUL CA BATRANI SI FEMEI INSARCINATE SE DEPLASEAZA DE LA MINDRESTI LA VALEA MARULUI PENTRU A VEDEA CA PCT DE LUCRU E FARA MEDIC !!! Sanatatea oamenilor a devenit pentru oameni ca tine doar comert ! Sa iti fie rusine !
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Miercuri, 30 Mai 2012 10:40
  Ar trebui sa va documentati inainte de a scrie un articol
  Comuna Valea Marului a avut 2 medici titulari (unul la Valea Marului si unul la Mandresti) pana in anul 2009, cand medicul de la Mandresti a plecat in strainatate. A ramas medicul de la Valea Marului si cu punctul de lucru de la Mandrest pana in anul 2010 cand a plecat la Tecuci, dar a ramas si cu punct de lucru la Valea Marului (conf.datelor afisate de CAS Galati)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.