Topul irigaţiilor: Galaţiul e pe locul al treilea la suprafeţele contractate

Topul irigaţiilor: Galaţiul e pe locul al treilea la suprafeţele contractate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fermierii brăileni au irigat o suprafaţă de 40 de ori mai întinsă decât cei din Galaţi

La nivel naţional, 16 judeţe au contractat la Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) o suprafaţă totală de 235.541 de hectare în vederea irigării culturilor agricole.

Potrivit unui raport postat pe site-ul anif.ro, cea mai mare suprafaţă contractată, 101,534 de hectare, s-a înregistrat în Brăila. Pe locul al doilea în topul judeţelor în care agricultorii şi-au anunţat intenţia de a iriga se află Ialomiţa, cu 28.739 de hectare contractate, iar pe locul al treilea trei este judeţul nostru, cu 25.947 de hectare contractate.

Până la finele săptămânii trecute, în judeţele care au contractat suprafeţe în vederea irigării s-au aplicat udări pe 60.743 de hectare. În Brăila fusese irigată deja jumătate din suprafaţa contractată, în vreme ce în Ialomiţa se aplicaseră udări pe 5.457 de hectare, adică pe mai puţin de o cincime din suprafaţa totală contractată. În Galaţi, potrivit directorul filialei judeţene a ANIF, Aurel Zamfir, s-au irigat de la începutul lunii mai 1269 de hectare, adică de peste 20 de ori mai puţin decât s-a contractat. Campaniile de irigaţie continuă, iar directorul ANIF apreciază că, în condiţiile secetei pronunţate din acest an agricol, irigaţiile nu se vor face doar în baza contractelor multianuale, ci şi în funcţie de solicitările punctuale ale agricultorilor.

Citit 2222 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.