Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Cititori ai ziarului „Viaţa liberă”, astă-vară, în urma semnalului public lansat de noi pentru a i se întinde o mână de ajutor, creştinească, să nu intre în iarna 2012-2013 fără lemne de foc şi provizii minime de alimente, Ilie Racoviţă, în vârstă de 55 de ani, din Pleşa, comuna Bereşti-Meria, fost ceferist rămas fără faţă - nu mai are gură, nas, maxilare, obraji - se află din nou într-o situaţie disperată. Faptul că acest semen al nostru nu a murit încă, se datorează lui Dumnezeu, în care crede, şi cititorilor „Vieţii libere”, la care face din nou apel să fie ajutat cu alimente. Orez de categoria a doua, zahăr pentru îndulcit ceaiul, griş, lapte-praf („E mult de când n-am mai ţinut în mână o cană cu lapte”), macaroane ieftine, conserve refuzate de alţii, pâine, cartofi pe care să-i fiarbă la plita lui săracă, pentru piureul „cerut” de boala lui cumplită, în fine, şapte-opt ouă („Să ies din februarie pe picioarele mele”), parizer care să nu treacă de şase-şapte lei kilogramul… Să poată mânca măcar o dată pe zi, să nu se închine la icoană, seara, flămând.

A avut şi are căldură în casă, de la lemnele cumpărate din banii primiţi prin mandat poştal de la cititorii „Vieţii libere” din Galaţi, Tg. Bujor, Vânători. Nimeni, de un an de zile, nu l-a mai văzut stând la masă, cum stau oamenii - ca să nu-şi îngrozească consătenii cu chipul lui desfigurat, se hrăneşte fără să fie văzut de martori. Îşi desface feşele suferinţei interminabile şi îşi lasă capul pe spate, turnându-şi direct în gât zeama din farfuria în care de câteva săptămâni nu prea mai are ce pune.
E lucid. Ştie că oamenii obişnuiţi, în ziua de azi, o duc ei înşişi greu, de aceea nu le cere ceea ce nu pot da pentru că nu au de unde. La Bobotează, foame. De Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan, la fel. El care, alături de alţii, la CFR, de-a lungul şi de-a latul Moldovei, a lucrat în aer liber, iarna, la terasamentele de cale ferată şi poduri feroviare, acum, coborât de viu în infernul său de la Pleşa, simte că a ajuns la capătul puterilor. Trag de el, sfâşiindu-l, nu numai suferinţa de la faţă, ci şi foamea.
Pentru cei dispuşi să-i trimită ceva, îi republicăm adresa: Ilie Racoviţă, localitatea Pleşa, cod poştal 807039, comuna Bereşti-Meria, judeţul Galaţi.

Citit 2098 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2013 15:01

3 comentarii

 • postat de adi Miercuri, 20 Martie 2013 20:00 Link la comentariu
  0
  0

  Primaria Beresti Meria ce face??? D-ule Dorabat trezeste-te!!!!!oamenii te-au ales, ai meritat?
  Meriti scaunul ala...

  Raportează
 • postat de FELIX Luni, 04 Februarie 2013 07:45 Link la comentariu
  0
  0

  A candidat oastea USL si este unul contaran cu acest om, Buturca Octav care se tot lauda ca-i din partea locului!Sa vedem la cazuri speciale de acest gen ce poate face hahalera asta de Buturca!!!Omu cu zurgalai la oglinda masinii,MIRLANUL TOT MIRLAN MOARE

  Raportează
 • postat de Oastea Domnului cu cutia milei Luni, 04 Februarie 2013 04:40 Link la comentariu
  0
  0

  La asa un caz special, cred ca situatia ar trebui gestionata de Societatea Romana de Cruce Rosie,de Episcopia prin reprezentantul local si niste Doctori fara de arginti . Aici este vorba de ingrijire calificata sub toate aspectele Umanitare . Ziarul si-a facut datoria si a tras semnalul de alarma ,dar restul ,poate ca ar trebui initiat un proiect de lege pentru astfel de cazuri total nefericite. Cine a candidat pe acolo???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.