Porc otrăvit, ţinut la rece în beci. Se întâmplă la Bereşti
Foto: Foto: Toader Istode

Porc otrăvit, ţinut la rece în beci. Se întâmplă la Bereşti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ioana Dranga, după două zile de plâns: „Poliţia nu se atinge de ăsta!”


Viaţă ca a Ioanei Dranga să nu mai aibă nimeni. Locuieşte pe str. Liliacului, nr. 9, în Bereşti. Are 64 de ani. Nici nu scapă bine de un necaz şi dă peste altul. Joia trecută, dimineaţă, la coteţul porcului de 40 de kilograme: i-a pierit glasul când l-a văzut întins jos, cu spume la gură, în spasme. I-l otrăvise cineva. Încercările sale de a-l salva au fost zadarnice.

Lăsându-l în locul în care a murit, a plecat, plângând, spre Poliţia Orăşenească Bereşti. Primită de comandant, inspectorul Viorel Marcu, după vreo jumătate de oră de aşteptare, l-a rugat, cu lacrimi în ochi, să trimită pe cineva acasă la ea, să-i arate locul pe unde făptuitorul sărise peste gard, pentru a se cerceta cazul. Ioana Dranga: „Ştiţi ce mi-a spus domnul Marcu, ca să scape de mine? Să duc porcul la medicul veterinar”.

Pentru că n-a avut cine să-i scrie plângerea, s-o depună la registratură, nimeni nu s-a deranjat să vină la faţa locului, cu atât mai mult cu cât femeia susţine că ştie cine i-a otrăvit animalul. Poliţia Bereşti nu s-a mai „complicat” cu o necăjită ca ea. Nu s-a găsit o lingură de benzină pentru a se parcurge cei 800-900 de metri câţi sunt de la biroul subinspectorului Marcu până la păgubită, lăsând-o, în acest fel, la cheremul individului cu otrava. Necăjita: „Poliţia nu se atinge de ăsta!”

Când am intrat, vinerea trecută, în curtea sa, Ioana Dranga a izbucnit în plâns. Am ajutat-o să scoată din beci porcul otrăvit - „Îl ţin la rece, ne-a spus printre lacrimi, în sac de nailon, până când va veni doctoriţa de la Veterinară să-l despice”.

Pensia Ioanei Dranga, 300 de lei. Au fost zile, astă-iarnă, când a stat flămândă, cumpărând, în loc de pâine pentru ea, tărâţe pentru porc. Iar acum, când se pregătea, fiind primăvară, să treacă de la tărâţe la iarbă, i l-au otrăvit...

Citit 8410 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.