Porc otrăvit, ţinut la rece în beci. Se întâmplă la Bereşti

Porc otrăvit, ţinut la rece în beci. Se întâmplă la Bereşti

Foto: Toader Istode
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
5 comentarii

Ioana Dranga, după două zile de plâns: „Poliţia nu se atinge de ăsta!”


Viaţă ca a Ioanei Dranga să nu mai aibă nimeni. Locuieşte pe str. Liliacului, nr. 9, în Bereşti. Are 64 de ani. Nici nu scapă bine de un necaz şi dă peste altul. Joia trecută, dimineaţă, la coteţul porcului de 40 de kilograme: i-a pierit glasul când l-a văzut întins jos, cu spume la gură, în spasme. I-l otrăvise cineva. Încercările sale de a-l salva au fost zadarnice.
Lăsându-l în locul în care a murit, a plecat, plângând, spre Poliţia Orăşenească Bereşti. Primită de comandant, inspectorul Viorel Marcu, după vreo jumătate de oră de aşteptare, l-a rugat, cu lacrimi în ochi, să trimită pe cineva acasă la ea, să-i arate locul pe unde făptuitorul sărise peste gard, pentru a se cerceta cazul. Ioana Dranga: „Ştiţi ce mi-a spus domnul Marcu, ca să scape de mine? Să duc porcul la medicul veterinar”.
Pentru că n-a avut cine să-i scrie plângerea, s-o depună la registratură, nimeni nu s-a deranjat să vină la faţa locului, cu atât mai mult cu cât femeia susţine că ştie cine i-a otrăvit animalul. Poliţia Bereşti nu s-a mai „complicat” cu o necăjită ca ea. Nu s-a găsit o lingură de benzină pentru a se parcurge cei 800-900 de metri câţi sunt de la biroul subinspectorului Marcu până la păgubită, lăsând-o, în acest fel, la cheremul individului cu otrava. Necăjita: „Poliţia nu se atinge de ăsta!”
Când am intrat, vinerea trecută, în curtea sa, Ioana Dranga a izbucnit în plâns. Am ajutat-o să scoată din beci porcul otrăvit - „Îl ţin la rece, ne-a spus printre lacrimi, în sac de nailon, până când va veni doctoriţa de la Veterinară să-l despice”.
Pensia Ioanei Dranga, 300 de lei. Au fost zile, astă-iarnă, când a stat flămândă, cumpărând, în loc de pâine pentru ea, tărâţe pentru porc. Iar acum, când se pregătea, fiind primăvară, să treacă de la tărâţe la iarbă, i l-au otrăvit...

Citit 7224 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:07

5 comentarii

 • postat de Barabula Vineri, 05 Aprilie 2013 10:17 Link la comentariu
  0
  1

  Razvan ,Toader Istode este de fapt Trif car...arul. Dar omul trebuie crezut a fost educat intrun anumit spirit, iar de la o varsta mai prinde tipul avioane.

  Raportează
 • postat de DENISA Miercuri, 03 Aprilie 2013 13:33 Link la comentariu
  0
  0

  Asta nu-i nimic sa vedeti ce se fura in satul Balintesti si politia nu face nimic, e jale mare acolo!!! faceti ceva oameni buni!!! politia DOARME!!!!

  Raportează
 • postat de Razvan Miercuri, 03 Aprilie 2013 09:51 Link la comentariu
  0
  1

  Domnule Toader Istode va rog frumos sa dati realitati, nu va mai potriviti dupa Ion Trif Plesa, ca doamna Dranga Ioana este omul de legatura a lui, pe care o invata la toate reclamatiile posibile aduse pe raza orasului Beresti. Aceasta a fost invatata sa nu munceasca, plimba strazile si reclama cetatenii orasului. Acest porc a murit cu siguranta de foame si nu otravit. Lasati-l pe domnul Trif sa stea sa-si manance pensia linistit...

  Raportează
 • postat de l.c. Miercuri, 03 Aprilie 2013 02:23 Link la comentariu
  0
  0

  Ruşine şi păcat mare!!!
  Doamne, ce oameni!!!
  Nici în post nu se potolesc!!!

  Raportează
 • postat de negonic Marți, 02 Aprilie 2013 19:56 Link la comentariu
  0
  0

  Nu numai politia din Beresti este comoda .Nici la Fundeni nu se deplaseaza sa cerceteze furturile .Esti tu vinovat , pagubitul ,ca nu ai prins hotul !Domniile lor nu nici nu inregistreaza plangerile ,ca sa nu cada de rau in fata sefilor.Nu conteaza ca tu esti trecut de 70-80 de ani, vina e a ta ,pagubitule !Aude cineva ???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.