STUDIU/ Ce telefoane mobile NU TE LASĂ la greu

STUDIU/ Ce telefoane mobile NU TE LASĂ la greu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) - un ONG din România - a făcut public un studiu în cadrul căruia au fost testate 410 modele de telefoane mobile, de la peste 30 de producători. Printre aceştia studiul menţionează firme ca Samsung, Apple, Nokia, HTC sau Sony.

"ANPCPPS îşi propune ca, în baza dreptului fundamental de a alege în cunoştinţă de cauză, să informeze corect consumatorii români, atât din ţară, cât şi din diaspora, pentru a-i ajuta pe aceştia să facă alegerea corectă a celor mai bune produse" este specificat în comunicatul de presă trimis către "Viaţa liberă".

Ce telefoane nu te lasă la greu

În ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei, potrivit ANPCPPS, telefoanele care au obţinut cele mai mari calificative au fost Samsung Galaxy Note 3 şi Note 2, care, în ciuda ecranelor de mari dimensiuni, au cele mai durabile baterii. Cele două modele sunt urmate în clasament de Motorola RAZR Maxx XT910, de Huawei Ascend W1-U00 şi de Samsung Galaxy S4 Zoom.

La capătul celălalt al listei, telefoanele care au cea mai redusă durată de funcţionare a bateriei sunt Nokia Lumia 710, Samsung Galaxy Y Pro GT-B5510, Nokia Lumia 820, Nokia N9 şi Huawei Ideos X3 U8510.

Specificaţia durata de funcţionare a bateriei reprezintă media testelor cu privire la comportamentul bateriei, utilizând un telefon conectat la un simulator de reţea GSM 900/ UMTS reglat la putere medie.

Calitatea sunetului, o altă clasificare

Primele cinci produse având cel mai mare calificativ din punct de vedere al calităţii redării sunetului sunt HTC One X+, Sony Xperia Z Ultra, Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z1 şi Nokia Lumia 1520. Modelele de telefoane mobile care redau cel mai puţin fidel calitatea fişierelor audio sau video sunt AEG BTX330 Transformer Dual SIM, Nokia Asha 200, Samsung Galaxy S GT-I9003, Alcatel One Touch Star 6010D şi Alcatel One Touch Fire 4012X.

Citit 3110 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.