Protejaţi şi nu prea în caz de INUNDAŢII

Protejaţi şi nu prea în caz de INUNDAŢII
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Întrebat dacă, în cazul în care judeţul s-ar confrunta cu ploi abundente, asemănătoare celor din toamna anului 2013, comuna gălăţeană Corni ar fi apărată împotriva inundaţiilor, primarul Vasile Prodan a declarat: „Sper să nu se mai întâmple”, afirmând totodată că autorităţile au lucrat la acest capitol.

„Ştiţi că este o comună inundată. Sunt într-o discuţie cu un reprezentant luteran, pentru un ajutor pentru prevenire, în scopul refacerii şanţurilor. Am decolmatat, drumurile sunt reabilitate. Dar sperăm să nu fie...”, a spus primarul.

Numai că realitatea din teren contrazice declaraţiile alesului. Cele mai multe dintre şanţurile aflate în Corni erau acoperite în proporţie de 70 până la 90 la sută de vegetaţie, iar pârâul care traversează localitatea era de asemenea invadat de buruieni, dar şi de gunoaie aruncate la voia întâmplării, semn că atât autorităţile, cât şi unii dintre localnici au uitat deja nenorocirea care s-a abătut asupra comunei, dar şi a altor localităţi, în septembrie 2013.

Spre deosebire de localitatea Corni, în satul Urleşti şanţurile erau întreţinute, fiind nu din pământ, ci betonate.

Foto Marius Negri

Citit 2355 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.