Cabinet stomatologic MODERN, într-o comună gălăţeană

Cabinet stomatologic MODERN, într-o comună gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O comună din judeţul Galaţi se mândreşte cu un cabinet stomatologic dotat cu aparatură ultraperformantă, care a fost inaugurat în urmă cu aproximativ două săptămâni. Spaţiul în care localnicii din Cerţeşti beneficiază de tratamente stomatologice a fost pus la dispoziţie de Primărie şi reabilitat cu bani de la bugetul local, iar aparatura aparţine tânărului medic dentist, dr. Tanţa Sbirnea.

„Am investit până în 8.000 de lei pentru reabilitarea acestui spaţiu, întrucât lucrările le-am făcut cu cei de la ajutorul social, cu beneficiarii Legii 416. „Am pus geamuri, gresie, faianţă. Am amenajat spaţiul corespunzător, conform cerinţelor, iar doamna doctor a venit cu aparatură modernă, de mai bine de 10.000 de euro. Lumea a început să aibă tot mai multă încredere în dânsa şi vin din ce în ce mai multe persoane la cabinet”, ne-a declarat Daniel Cotoranu, primarul comunei Cerţeşti.

Control gratuit preventiv pentru toţi copiii

Întrucât în mediul rural accesul la servicii medicale stomatologice este extrem de dificil, pentru că oamenii, de regulă, din cauza accesului limitat la informaţii sau a lipsei resurselor financiare nu acordă atenţie sporită problemelor dentare, toţi preşcolarii, elevii şi tinerii cu vârsta de până în 18 ani vor beneficia de un control gratuit, ne-a spus primarul.

„Doamna doctor a promis că face control gratuit tuturor copiilor din comună, astfel că, dacă au probleme, să ştie şi să se trateze din timp. Să vină preventiv. Nu mai este aparatura chinuitoare din trecut, a rămas doar frica de dentist. Am ţinut foarte mult să avem grijă de sănătatea copiilor. Eu nu am avut în comună un cabinet stomatologic. De mic copil nu am dat importanţă acestui aspect. Am zis că nu vreau să păţească şi alţii cum am păţit eu. Înainte de a fi primar, vedeam cu totul altfel lucrurile. Dar când am văzut copii cu cancer, om care să îţi moară în faţă, am spus că cel mai important în viaţă este sănătatea, chiar sănătatea copiilor, dacă vreţi. Nu mai contează bani, faimă sau alte lucruri de acest gen”, ne-a spus Daniel Cotoranu.

Dr. Tanţa Sbirnea se află în Cerţeşti în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, de la ora 9,00 şi până seara, iar în celelalte zile tratează pacienţi în municipiul Tecuci. „Fiecare trusă se sigilează separat, în pungi speciale, şi se sterilizează la autoclav. Fiecare trusă se desigilează în faţa pacientului”, ne-a explicat, printre altele, medicul stomatolog. Potrivit primarului, cabinetul stomatologic este supravegheat video.

Citit 7464 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 15:49

4 comentarii

 • postat de Primari de kko
  Sâmbătă, 12 Martie 2016 11:44
  79.116.106.***
  Medicii dentisti nu vor face niciodata purici la sate. Conditiile sunt de cele mai multe ori jalnice iar primarii se implica doar de dragul capitalului politic.Mai sunt necesari vreo 30 -40 de ani sa ajungem sa constientizam necesitatea unor astfel de cabinete. Tot respectul pentru medicii care se pun la dispozitia celor de la sate chiar daca o fac pentru o scurta perioada de timp!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:16
  5.13.195.***
  INTR-O TARA CU ADECVARAT CIVILIZATA,APARITIA UNUI NOU CABINET STOMATOLOGIC ESTE UN LUCRU CAT SE POATE DE FIRESC,APARITIA UN IE BISERICI TREZESTE MIRARE.LA NOI,ESTE EXACT INVERS!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Plesa Ciprian
  Joi, 29 Octombrie 2015 18:15
  109.166.136.***
  Ce bine ar fi sa fie un cabinet stomatologic si la Beresti !
  0
  2
  Raportează
 • postat de primarul
  Joi, 29 Octombrie 2015 08:24
  89.122.188.***
  Bravo domnule primar.In acelasi spirit si grija fata de consateni si noi la Oancea am incercat mai multe variante de colaborare fiindca avem un unit stomatologic performant, am asigurat totul gratuit medicilor dar nu am gasit inca un medic stomatolog care sa faca naveta cam lunga pana Oancea.Oricum competitia merge mai departe. cu respect primarul comunei Oancea.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.