Made in Cerţeşti - Programul „Băbuţa” şi supraveghere video

Made in Cerţeşti - Programul „Băbuţa” şi supraveghere video
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aţi auzit de „Programul Băbuţa”? Nici noi, până la vizita de săptămâna trecută, de la Cerţeşti. Atunci, am aflat de la primarul Daniel Cotoranu că, în prezent, la nivelul comunei se află în plină desfăşurare acest „program”. O lecţie de sprijin şi solidaritate.

„Monitorizăm, împreună cu cei de la ajutorul social, toate băbuţele din comună. Aşa se numeşte, toamna intrăm cu "Programul Băbuţa". Când ştim că sunt doamne singure, nu mai aşteptăm să vină să ne ceară. Toţi de la ajutorul social ştiu de "Programul băbuţa". Când băbuţa stă singură, o dată la două zile trece pe la ea să vadă de ce are nevoie. Taie lemne, verifică robinetul de apă să nu fie îngheţat. Merg să le cumpere o pâine, dacă au nevoie, dau zăpada şi aşa mai departe. Dacă observă că sunt răcite sau bolnave, ne anunţă, chemăm medicul. Sunt monitorizate. Nu este pornită electoral, acum, să ştiţi. Am făcut asta din prima iarnă, de când am venit la Primărie, adică din anul 2012”, ne-a explicat primarul din Cerţeşti.

De aproximativ o lună de zile însă, satele Cerţeşti, Cârlomăneşti şi Cotoroaia sunt monitorizate, zi şi noapte, şi video. Aproximativ şase, şapte camere au fost amplasate în puncte - cheie în fiecare localitate şi transmit imagini în Primărie.

Citit 4514 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.