”Made în Pechea” | Primarul oferă LOCURI DE MUNCĂ la fabrica familiei sale

”Made în Pechea” | Primarul oferă LOCURI DE MUNCĂ la fabrica familiei sale
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De cum am intrat în Pechea, am avut senzaţia că am ajuns într-un cartier modernizat sau într-un mic orăşel. Am văzut drumuri asfaltate, locuri de joacă în dreptul şcolilor, teren de fotbal, fabrică de pâine, bănci comerciale, o fabrică de mobilă, moară, alimentare, blocuri şi fabrica de asamblare a componentelor de subansamble electrice pentru industria auto.

În Pechea, trăiesc aproximativ 11.500 de locuitori, dar în ultimul timp, sunt mai puţini cei care chiar locuiesc în comuna gălăţeană, pentru că foarte mulţi sunt plecaţi în străinătate cu slujba.

Primarul Mihai Măncilă spune că oamenii din Pechea, dacă vor să muncească, găsesc unde, variantele fiind destul de bune şi de multe, având în vedere că municipiul Galaţi este aproape, iar în comună sunt destui angajatori.

SC Company Med - principalul angajator al comunei

Company Med este una din cele mai performante fabrici, iar în momentul de faţă este cel mai mare angajator şi are deja şi planuri de extindere.

Acum, pentru că funcţia de primar îi ocupă tot mai mult timp, firma este condusă de soţia primarului, Daniela Măncilă, alături de care a reuşit, în mai puţin de un deceniu, să creeze o afacere bazată pe producţie, care s-a materializat într-o firmă ce are în momentul de faţă patru certificări.

De la patru la 180 de angajaţi

SC Company Med a pornit greu, cu doar patru angajaţi, în 2007, dar într-o perioadă relativ scurtă, respectiv în trei ani, a ajuns la un număr tot mai mare de angajaţi. De atunci a crescut continuu, la ora actuală societatea numărând 180 de salariaţi.

Activitatea de bază a Company Med SRL ţine de asamblarea componentelor motoraşelor electrice folosite în industria auto - pentru deplasarea scaunelor, a oglinzilor etc.

„După cum am spus, acum avem un număr de 180 de angajaţi, în mare parte femei şi mai avem 20 de locuri disponibile pentru cei îşi doresc cu adevărat să muncească. În ultimul an au avut loc schimbări remarcabile. Avem utilaje noi care au îmbunătăţit calitatea muncii şi a produselor”, ne-a declarat Mihai Măncilă, primarul comunei.

În hala de lucru de la Pechea, aceste componentele sunt asamblate în motoare de mici dimensiuni, fără rotor. Apoi, micile subansamble de motoare sunt ambalate în cutii şi trimise, cu tirul, la clientul italian, singurul până în acest moment. De acolo, după ce li se montează şi rotorul, motoarele ajung la clienţii finali: producătorii germani de autoturisme, care fac, pe lângă mărcile nemţeşti consacrate, şi maşini Land Rover şi Jaguar.

Seriozitatea şi calificările - criteriile unei firme „sănătoase”

Pentru putea lucra la Company Med, un muncitor trebuie să fie serios şi să aibă minimum zece clase.

„Nu pretindem să aibă experienţă, pentru că niciunul dintre angajaţi nu are experienţă în ceea ce facem noi aici, în general. Ei sunt instruiţi la locul de muncă. Le dăm şansa de a fi integraţi şi celor care nu au zece clase. Însă, le solicităm să meargă să îşi continue studiile prin programul „A doua şansă”, mai adaugă primarul.

De-a lungul timpului, angajaţii sunt trimişi la diferite cursuri de calificare pentru a aduce marfa la o calitate nemţească şi pentru a mulţumi clienţii.

„Organizăm cursuri de formare profesională, prin intermediul fundaţiei „Pro-Ada-Mi", la noi, în sediul societăţii. Astfel, personalul nostru angajat ca muncitor necalificat, devine personal calificat cu diplomă pe domeniul nostru de activitate. Iar în ceea ce priveşte personalul Tesa, îi trimitem frecvent la cursuri de perfecţionare solicitate de Organismul de Certificare şi Client, la Bucureşti, dar şi în Galaţi”, a mai adăugat Mihai Măncilă.

De asemenea, venitul minim net al unui angajat este de circa 1.460 de lei, iar cel maxim atinge valoarea de 3.000 de lei.

Computerizarea serviciilor n-ar desfiinţa locurile de muncă

„Forţa de muncă a oamenilor nu va putea fi înlocuită în totalitate cu cea computerizată, niciodată. Aşa cum am mai spus, avem utilaje noi şi performante şi urmează să primim şi altele. Dar, problema ca forţa de muncă a oamenilor să fie înlocuită cu cea automatizată, la noi nu se pune, cel puţin pentru câţiva ani buni”, ne mai spune directorul de producţie.

Planuri măreţe de viitor

Anul acesta partenerii de afaceri din Italia au împlinit 40 de ani de activitate, iar SC Company Med a fost unul din invitaţii speciali.

„La această ceremonie, partenerii au ţinut să ne mulţumească în mod deosebit pentru calitatea serviciilor şi pentru colaborarea serioasă şi fructuoasă pe care am avut-o. Le-am promis că ne vom revedea şi la ceremonia de 50 de ani. Aşadar, ne vedem mai mari, mai mulţi şi cu rezultate mult mai bune”, a concluzionat primarul.

Citit 21697 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.