ENERGIA ELECTRICĂ, un lux, la doi paşi de Galaţi. Cum e viaţa fără frigider, bec şi maşină de spălat
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

ENERGIA ELECTRICĂ, un lux, la doi paşi de Galaţi. Cum e viaţa fără frigider, bec şi maşină de spălat
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Accesul la utilităţi fireşti în secolul XXI le este prohibit mai multor localnici din comuna Vânători, din cauză că infrastructura de furnizare a energiei electrice  prezintă sincope inadmisibile. Conform administraţiei locale, 11 străzi din comuna care a explodat din punct de vedere imobiliar, ar fi în situaţia de a nu fi conectate, în 2017, la reţeaua de electricitate.

La Vânători, localitate situată în „coasta” Galaţiului, mai trăiesc încă oameni pentru care a aprinde un bec sau a băga în priză un banal obiect electrocasnic este un lux. Asta din cauza reţelei electrice, care nu a ţinut pasul cu variaţiile imobiliare şi a lăsat "goluri".

Unul dintre acestea se află pe strada Stejarului, la imobilul cu numărul 24. "Suntem purtaţi cu vorba de cinci ani. Avem toate actele în regulă, autorizaţie de construcţie, tot, dar curent, nu. Am făcut cerere în nume propriu pentru un aviz de la Electrica, pentru a ne monta noi stâlpii, pe cheltuiala noastră, deşi e obligaţia Primăriei. A expirat, acum am depus documentaţia iar. Electrica ne-a pus în vedere că, atunci când vor extinderea reţeaua, care trebuie făcută, vor scoate stâlpii puşi de noi, deci investim degeaba", susţine Nicoleta Şerban, care locuieşte cu familia sa, formată din patru persoane.

Situaţia, care o perioadă a fost "remediată" printr-o conexiune artizanală la reţeaua unei rude care locuieşte în apropiere, nu pare prea roz, mai ales că, susţine femeia, cei de la Primărie, în sarcina cărora ar cădea montarea stâlpilor, ar cam purta-o cu vorba. Până se vor decide edilii să rezolve situaţia, în casa Nicoletei Şerban nu funcţionează nimic pe curent. Doar un televizor foarte mic şi un bec, o oră pe zi, alimentate la bateria unei maşini.

"Facem lumină cu Tico! O oră pe zi, de la baterie, cât să îşi pregătească fata cea mare lucrurile pentru a doua zi, la şcoală. În rest, la lumânare şi la lanternă", conchide femeia.

Nici răspunsul pe care l-am primit de la primarul Marian Ghinea nu este foarte încurajator, în sensul că reţeaua nu va fi realizată chiar de azi pe mâine. "Am 11 străzi în situaţia asta. Deocamdată nu avem buget, dar când îl vom vota ne vom ocupa de problemă. Rezolvăm anul ăsta. Asta ar trebui să fie treaba Electrica, nu să ne oblige pe noi să facem lucrări pe care să le cedăm lor gratuit, pentru exploatare", ne-a declarat primarul comunei Vânători.

Citit 13150 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.