Locuri de CASĂ pentru tineri în Cosmeşti Vale
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Locuri de CASĂ pentru tineri în Cosmeşti Vale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înainte de intrarea în satul Cosmeşti Vale există un teren al Primăriei care, într-un viitor nu foarte îndepărtat, va putea fi populat de oamenii tineri din comună, care nu deţin în prezent nicio proprietate. Asta graţie unui proiect al Consiliului Local care a decis împărţirea terenului în loturi de câte 500 de metri pătraţi şi darea acestora cu titlu gratuit localnicilor tineri, pentru a-şi întemeia gospodării.

"Am decis că 250 de metri pătraţi ar fi fost prea puţini, deşi aşa ar fi ieşit mai multe loturi. 500 de metri pătraţi sunt suficienţi pentru o casă şi o gospodărie, mai ales că aici în zonă oameni cresc animale. Acum suntem în faza de extindere a reţelei electrice, pentru ca oamenii care vor veni aici să aibă curent, ca să poată construi şi locui. Noi am plătit deja partea noastră de finanţare, 400.000 de lei, şi sperăm să o finalizăm în lunile următoare", ne-a precizat Ion Tuchiluş, primarul comunei Cosmeşti.

Dacă cu alimentarea cu energie nu va fi, teoretic, o problemă, cei care vor popula zona trebuie să fie pregătiţi să îşi foreze puţuri, dacă vor urgent apă, deoarece Cosmeşti Vale nu are, deocamdată, reţea de alimentare cu apă potabilă.

Citit 6482 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.