Cum să rămânem tineri pe termen lung

Cum să rămânem tineri pe termen lung
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Oamenii de ştiinţă susţin că există o legătură între nivelul de inteligenţă al unei persoane şi modul în care acesta se raportează la procesul de îmbătrânire.

Potrivit cunoscutului psiholog Angela Nuţu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care credem că suntem şi cu modul în care ne simţim.

1. Ia decizii bune în legatură cu sănătatea ta - "Oamenii mai inteligenţi iau pur şi simplu decizii mai bune în legătură cu starea lor de sănătate. Informează-te, fă-ţi controale medicale regulate", declară Angela Nuţu.

2. Fii o persoană cu o mai mare "deschidere spre experienţă" -  "Un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă uşurinţă informaţii complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi pofta de viaţă ne fac să ne simţim mai tineri", explică psihologul.

3. Fă tot timpul ceva nou! - "Cei care practică exclusiv stabilitatea şi rutina nu vor putea trăi viaţa la adevarata ei intensitate. Putem încerca cât mai mai multe lucruri noi şi să ne păstrăm mintea deschisă ideilor noi, pentru a ne păstra tinereţea cât mai mult timp. Oricând poţi învăţa o limbă nouă sau poţi călători undeva unde nu ai mai fost", este de părere psihologul Angela Nuţu.

4. Bucură-te de aventură şi experienţă, dar şi de stabilitatea emoţională - "O gândire echilibrată nu ne oferă doar un stil de viaţă sănătos, ci şi longevitate. Este forte important să ştim să ne adaptăm situaţiilor pe care viaţa ni le oferă şi să nu percepem evenimentele într-o manieră atât de personală", spune psihologul.

5. Trăieşte în prezent şi continuă să îţi faci planuri de viitor - Psihologii spun că bătrânii trăiesc din amintiri, iar tinerii cu planurile. Din momentul în care începem să ne raportăm la trecut ca şi cum viitorul nu mai există, atunci se accentuează procesul de îmbătrânire. Sfatul psihologului este să facem în aşa fel încât să avem tot timpul noi proiecte de viitor, să facem ceva pentru cei din jurul nostru, să ne implicăm şi dăruim din experienţa şi înţelepciunea pe care am acumulat-o.

6. Nu-ţi mai impune restricţii! - "Am 50 de ani, deci nu mai pot să mă îmbrac ca la 20 - "Tipul acesta de gândire poate fi un exemplu de credinţă limitativă după care multe persoane trecute de 50 de ani îşi ghidează viaţa. Ele reprezintă doar limitări pe care noi înşine ni le impunem mental şi apoi fizic", ne îndeamnă psihologul Angela Nuţu.

Citit 3951 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2018 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.