Câţi câini au fost sterilizaţi gratuit în 2018

Câţi câini au fost sterilizaţi gratuit în 2018
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul cu care am început anul, dedicat responsabilităţilor pe care le implică misiunea de stăpân al unui animal de companie.

Cum spuneam, deparazitările interne şi externe regulate, vaccinarea, setul de analizele recomandate de medicul veterinar, respectarea unui regim de masă, joacă, plimbare, a dietelor sau medicaţiilor stabilite de medic sunt importante. Pentru că e mai uşor să previi o problemă de sănătate decât să o tratezi! Însă o obligaţie la fel de importantă a proprietarului de câine sau pisică este de a preveni înmulţirea necontrolată a animalelor fără stăpân!

Nu vorbim despre crescătorii de pisici sau câini de rasă, care au felise ori canise, ci despre cei care au câini şi pisici rasă comună sau metişi. Legea impune sterilizarea acestor patrupede. Şi, pentru că o operaţie de sterilizare poate fi costisitoare sau chiar împovărătoare financiar pentru stăpâni, Primăria municipiului Galaţi a oferit un ajutor important: subvenţionează integral sterilizarea câinilor de rasă comună şi metişi, dar şi a celor maidanezi, cu condiţia să fie adoptaţi de cei care le poartă de grijă. Din păcate, oferta Primăriei nu a prea avut căutare.

Potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, în 2018 doar 24 de câini cu stăpân au fost sterilizaţi la cabinetul medicului veterinar cu care administraţia locală a încheiat contract şi suportă costul intervenţiilor chirugicale. În ceea ce priveşte maidanezii pripăşiţi pe la scările de bloc, doar 21 au fost duşi de către cei care le poartă de grijă pentru a fi sterilizaţi şi cipaţi, pe banii Primăriei. Cei care au făcut acest gest şi-au asumat răspunderea pentru respectivele patrupede, devenind, în acte, stăpânii lor. Chiar dacă, respectivii câini au rămas, mai departe, tot în stradă…

Citit 2286 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 17:21

3 comentarii

 • postat de codo
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 17:54
  80.246.106.***
  Ce surpriza! program facut in dorul lelii. Legea prevedea aceasta obligatie, iar primaria se face ca o aplica. Acum daca tot a propus sterilizarea, sa treaca la sanctiuni pentru stapanii care nu si-au sterilizat patrupedul. Despre cainii fara stapan ce sa mai zici? Mârsăvia e sublimă: aceeasi lege prevede obligatia pentru primarie sa ii preia in adaposturi, ce face primaria? se ofera marinimoasa sa ii sterilizeze pe cei care sunt adoptati, adica nu isi face treaba prevazuta de lege decat sub santajul emotional al adoptarii. Rezultate pe masura pentru o actiune stupida. Galatiul merita mai mult decat acesti ageamii. Sau nu?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mariuca
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 14:55
  86.127.196.***
  Puteti sa-mi dati un numar de telefon de la cabinetul veterinar care se ocupa cu sterilizari decontate de Primarie? Va multumesc.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 11:11
  92.85.205.***
  Trebuie sterilizate toate femelele ! Astfel , nu se vor mai naste cateii , iar nr. cainilor fara stapan, nu va mai creste , ci va scadea ... Un caine mascul poate monta mai multe femele , iar multi proprietari de caini masculli necastrati au tendinta de a facilita contactele sexuale ale cainilor lor cu femelele fara stapan ... Rezultatul castrarrii masculilor este ineficient si nu are un rezultat multumitor in diminuarea nr. cainilor maidanezi sau a celor cu stapan care se inmultesc necontrolat , multi catei , caini fiind aruncati pe domeniul public .
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.