Secretele pisicilor albe

Secretele pisicilor albe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru a vă înţelege mai bine (cu) animalele de companie. Vom continua subiectul început săptămâna trecută, despre legătura dintre temperamentul pisicilor şi culoarea blăniţei lor.

Pisică albă cu multe probleme genetice

Ducesa, pisica mamă din celebrul desen animat "Pisicile aristocrate", ar putea fi considerată modelul de temperament pentru felinele cu blăniţa albă. Elegantă, calmă, delicată şi atât de manierată că preferă să mănânce din farfuria de pe masă, decât să alerge după şoareci, pisica albă este, de obicei, afectuoasă şi paşnică, dar poate deveni excesiv de leneşă.

Pisica albă poate veni, însă, la pachet cu o serie de probleme genetice. Una dintre ele ar putea fi surzenia, manifestată la una sau la ambele urechi, caz în care va trebui ţinută exclusiv în casă, pentru a fi în afara pericolelor. Din cauza absenţei melaminei din blană, pisica albă este predispusă arsurilor solare sau cancerului de piele.

Veterinarii recomandă stăpânilor de pisici albe să nu le lase să facă pui, deoarece aceştia se pot naşte cu defecte şi mai mari. Tot la capitolul dezavantaje ar putea intra şi mieunatul destul de puternic, justificat de problemele auditive. În plus, sunt şi vorbăreţe!

O altă particularitate o reprezintă ochii de culori diferite, care le dau un aer straniu sau haios.

Atenţie, nu toate pisicile albe sunt pur albe, ci unele au diverse nuanţe la alb, de pildă zonele din jurul urechilor, a feţei şi picioarelor sunt acoperite cu blăniţă crem, cum sunt, de pildă, pisicile siameze şi himalayene. Interesant este faptul ca aceste zone mai închise la culoare apar pentru ca temperatura corpului este mai scăzută în zonele respective.

Pisicile albe sunt compania perfectă pentru persoanele mai comode din fire.

Citit 10018 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.