De ce se deprimă papagalii

De ce se deprimă papagalii

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile în creşterea, îngrijirea şi educarea prietenului necuvântător. După ce am încercat, în săptămânile trecute, să elucidăm care sunt cauzele pentru care pisicile şi câinii devin trişti, apatici sau chiar deprimaţi şi cum pot fi tratate aceste stări neplăcute, astăzi vom aborda problemele papagalilor.

Vioi, haioşi, simpatici şi plini de viaţă, papagalii sunt şi ei expuşi depresiilor. Medicii veterinari şi crescătorii profesionişti spun că problemele lor de comportament (mai ales în cazul raselor mari) sunt foarte frecvente şi apar de regulă pe fondul plictiselii. Tocmai pentru că sunt inteligenţi şi activi, ei trebuie să aibă mereu câte o ocupaţie, de la joacă şi până la comunicare şi învăţat noi cuvinte. Pentru a preveni plictiseala şi eventuala tristeţe a prietenului înaripat, ar fi înţelept să îi alternăm jucăriile şi să îi instalăm pietre speciale de ciugulit, dar într-o zonă a coliviei.

Schimbările de comportament pot afecta chiar sănătatea animalului de companie. Unii papagali ajung să-şi ciugulească picioarele sau penele, provocându-şi singuri răni care se pot infecta şi agrava. Apariţia în casă unei pisici sau a unui câine nu va trece neobservată de papagal. Poate fi un motiv de tristeţe sau chiar considerată o ameninţare.

Deşi unii stăpâni recomandă eliberarea lor din colivie, făcând acest lucru îl expuneţi riscului de a se lovi şi accidenta. Pentru a scoate papagalul din starea de depresie sau apatie, ideal ar fi să petreceţi mai mult timp în compania lui, să-i vorbiţi, iar pentru a-i proteja penele şi picioarele, să-i ataşaţi un guler special de protecţie. Diversificaţi-i alimentaţia şi oferiţi-i regulat timp de somn şi de joacă!

Citit 2769 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 15:21

2 comentarii

 • postat de comunismul Joi, 18 Iulie 2019 22:57 5.13.191.*** Link la comentariu
  0
  0

  ar fi destule! una din ele este plecarea stapanului! de acasa!

  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret Vineri, 05 Iulie 2019 18:36 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pai este foarte simplu de aflat despre acest simptom al deprimarii daca priviti in Parlament cum multi parlamentari sunt deprimati si le pica ochii iñ gura, deprimati fiind, adormind sau uitandu-se pe site-uri rusinoase sa le treaca!

  Pai,na, este de inteles, din cauza papaglismelor din campania electorala; iar pasarile astea au luat boala de la ei, tot repetand aiurea, prostule, hotule., si neluati in seama.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.