Sfaturi pentru călătoria cu câinele tău

Sfaturi pentru călătoria cu câinele tău
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Este încă vacanță, august fiind luna preferată pentru concedii. În unele cazuri, plecarea la drum cu câinele, dacă nu este prima dată, poate fi o experiență simplă. Dar, pentru cei care se pregătesc să facă în premieră o călătorie cu câinele, iată câteva sfaturi pentru a evita necazurile.

În primul rând, câinii trebuie să fie microcipați (aceasta fiind de altfel regula obligatorie chiar dacă animalul nu călătorește). În cazul în care au ajuns la dvs. deja microcipați, verificați la medicul veterinar dacă cipul este activ și informațiile cuprinse pe el sunt de actualitate. Câinele trebuie să aibă carnet de sănătate, cu dovada vaccinărilor, deparazitărilor și tratamentelor completată corect, precum și pașaport/ un document eliberat de medicii veterinari autorizați în acest sens. Rețineți că un câine nu poate fi mai mic de trei luni, pentru că este necesar să fie vaccinat antirabic, tratament care se aplică la vârsta respectivă. Va putea călători la minimum 21 de zile după vaccinare. În ceea ce privește deparazitarea, informați-vă asupra politicilor statelor pe unde treceţi sau a celui de destinaţie, dar, în general, deparazitarea internă şi externă este oricum benefică animalelor de companie şi trebuie făcută.

În cazul călătoriei cu maşina, aveţi grijă ca animalul să fie securizat în timpul mersului, existând în acest sens hamuri speciale, ataşabile la centura de siguranţă.

La călătoria cu trenul, aveţi în vedere că unele companii vă pot solicita să cumpăraţi bilet pentru câine, iar acesta trebuie să fie în lesă şi să aibă botniţă, cu care este bine să fie obişnuit dinainte. Plimbaţi câinele înainte de urcarea în tren, asiguraţi-vă că şi-a făcut nevoile şi nu îl hrăniţi excesiv chiar înainte de plecare, indiferent de mijlocul de transport, pentru a micşora riscul răului de mişcare, de care unii câini suferă.

La călătoria cu avionul, în funcţie de dimensiunile câinelui, acesta va putea călători în cabină sau în cală, într-o cutie de transport care trebuie să aibă posibilitatea adăugării apei şi mâncării din afară, fără a fi deschisă, şi să fie suficient de mare încât câinele să se poată ridica şi întoarce în ea. Evident, stresul călătoriei şi al manipulării cuştii de către străini va fi mare, aşa că animalul trebuie obişnuit dinainte cu aceasta.

La călătoria cu maşina, evitaţi canicula şi sub nicio formă nu lăsaţi câinele singur în maşină. Insecuritatea şi căldura îl vor face să se hiperventileze, animalul putând muri.

În toate cazurile, nu uitaţi lucrurile câinelui dvs.: jucăriile preferate, bolurile pentru apă şi mâncare, păturica preferată, peria etc.

Citit 21234 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.