Integrarea în familie a unui maidanez adoptat

Integrarea în familie a unui maidanez adoptat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Aşa cum v-am promis, vom continua să vă oferim sfaturi utile în cazul în care doriţi să adoptaţi unul dintre miile de câini fără stăpân de pe străzile oraşului sau să luaţi unul din cei aflaţi într-un adăpost public sau privat. Ar fi gestul corect şi adevărat prin care puteţi dovedi că vă pasă de soarta căţeilor care n-au cunoscut până acum ocrotirea şi dragostea unui stăpân şi căldura unei familii.

În speranţa că aţi dat curs primelor noastre sfaturi, referitoare la deparazitarea internă şi externă a animalului, în două etape - prima administrare şi rapel - şi că aţi verificat starea de sănătate a patrupedului, mergem mai departe cu sfaturi legate de nevoile câinelui. Un bol pentru hrană, unul pentru apă, lesă, zgardă şi un culcuş pentru noul companion de familie sunt obligatorii. Va trebui, cel puţin în primele săptămâni, să educaţi câinele să-şi facă nevoile doar afară şi să nu marcheze teritoriul.

Pentru început, achiziţionaţi un detergent special, care are capacitatea de a îndepărta mirosurile lăsate de animale. Câteva scutece speciale, absorbante, cumpărate de la pet-shop sau din supermarketuri (15-27 de lei pachetul, în funcţie de dimensiunile scutecului) vă vor fi de folos pentru a învăţa animalul să-şi facă nevoile într-un anumit loc. Scutecele au un strat absorbant care reţine atât lichidul, cât şi mirosul, iar stratul de plastic de dedesubt protejează suprafaţa pe care este aşezat. În plus, capetele scutecului se lipesc şi în acest fel el nu poate fi deplasat sau întors. Ideal ar fi să luaţi un câine cât mai mic, de preferabil chiar un pui şi să vă adresaţi specialiştilor pentru dresaj. Dresajul este obligatoriu pentru ca încălţările, mobila sau alte obiecte să nu devină „pradă” şi să fie roase ori distruse. Nu îndopaţi animalul - cu siguranţă este foarte flămând şi pofticios! - stabiliţi cu veterinarul cantitatea de mâncare de care are nevoie.

Dacă aveţi deja un animal de companie - pisică sau câine, nu ne referim la cele care stau în acvariu, terariu, cuşcă sau colivie - trebuie să aveţi grijă ca noul membru al familiei să fie acceptat de titularii cu vechime. Şi asta înainte de a-l lua definitiv în casă. Sigur nu vă doriţi „lupte libere” între cele două necuvântătoare. Ce aveţi de făcut vă spunem săptămâna viitoare.

Citit 31939 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.